{{percent}}%

Har du noen gang lurt på hvordan det ville ha vært å vandre rundt blant vikinger i Lofoten for tusen år siden? Nå har du sjansen!

Fra 9.–13. august arrangeres Lofotr Vikingfestival for trettende gang. I fjor kom innpå 150 tilreisende ”vikinger” og hele 8500 besøkende for å oppleve ekte vikingmarked, spesialskrevet kampshow, teater­forestillingen til publikumsfavorittene Fenja og Menja – oppkalt etter to jotuntrellkvinner fra norrøn mytologi, workshops, konkurranser, lek og moro.


På Vikingfestival kan du lære om gamle håndverkstradisjoner.


På festivalen kan du smake mat fra vikingtiden.

Lofotr Vikingmuseum på Borg i Vestvågøy er bygd opp rundt funn fra vikingtiden. Under utgravning­ene avdekket arkeologene det største huset som hittil er funnet fra vikingtiden. Huset, som er 83 meter langt, er rekonstruert i full størrelse. Museet holder åpnet hele året, og i perioden 1. mai til 15. september er det åpent hver dag. Men under Vikingfestivalen er det ekstra mye som skjer. Da kan du for eksempel møte på vikingtidens overnaturlige vesener, lære om norrøne guder, delta i håndverksaktiviteter, ro vikingskip, oppleve magikerkunster og spise ekte vikingmat.

Mange besøkende bruker kreativiteten og kommer ferdig utkledd som vikinger, andre lar seg inspirere av vikingeffekter fra en av de mange markedsbodene.
– Interessen for Vikingfestivalen øker for hvert år, sier Hege Anita Eilertsen, markedssjef på Lofotr Vikingmuseum.
– I år venter vi opp mot 10 000 publikummere.
Med Widerøes nye direkteruter til Lofoten fra Oslo og Tromsø, blir det enkelt å gjøre viking av seg for en dag eller tre. Bruk noen sommer­feriedager på en morsom opplev­else for hele familien!

bo og leve

  • Eliassen Rorbuer
  • Reine Rorbuer
  • Sakrisøy Rorbuer
  • Hattvika Lodge
  • Stamsund Hostel
Widerøe flyr deg til Leknes
Finn billetter