{{percent}}%

Spise, bo og oppleve

Helgelandskysten


 

Gourmet 

Nord på øya ligger Vega Havhotell idyllisk i vannkanten med fredet våtmark rett over veien. Hotellet eies og drives av vert­skapet Anna og Jon Aga, som tror et stort smil og fullkommen ro og stillhet er veien til gjestenes hjerte. Og selvsagt mesterkokk Jons god mat. Her kan du fråtse i lokale råvarer og delikatesser. Bestill både rom
og bord tidlig!
havhotellene.no

Widerøe flyr deg til Brønnøysund
Finn billetter

Camping 

Allemannsretten gir adgang til å telte i utmark. Men vær ­oppmerksom på at deler av ­verdensarvområdet er vernet som naturvernområder eller etter kulturvernloven, og ­spesielle hensyn må tas.
fruhaugans.no

Sommercafé

Hildurs Urtearium er en ­opplevelse utenom det vanlige. Det ligger i Tilrem, som før Norge ble ett rike, var et av Helgelands mektige ­høvdingdømmer. Her er det sommercafé hver dag fra slutten av juni, og gårds­butikken ­selger egne urter og andre godsaker.
hildurs.no


 


 

Lokalt ikon

Ved foten av lande­-merket Rødøyløva ligger Klokkergården. Her kan du oppleve gjestfrihet i nostalgisk miljø med historisk sus.
klokkergaarden.no

Bo i by?

Thon Hotel Brønnøysund Clarion Collection Hotel Helma, Mo i Rana Scandic Meyergården, Mo i Rana

Sjømat

Spiseriet Fabelaktig i sjøkanten på Langneset på Vega serverer sesongens råvarer.
langneset.no/spiseriet-fabelaktig


 


 

Nytt hotell

Fra rorbu til arkitek­tonisk perle – den nye hotelldelen av Lovund RorbuHotell stod ferdig i våres. Med ­nybygget håper hotelldirektør Sivert Olaisen å ­tiltrekke seg gjester i havgapet året rundt.
lovund.no

I havgapet

Helt alene på et nes på Vestrem på Herøy ligger en idyll av en hyttegrend. Vil du leie hytta på bildet eller en av de andre hyggelige ­kryp-inn-ene i havgapet, ta kontakt med Vestrem Hytteutleie.
facebook.com/vestrem


 

Widerøe flyr deg til Brønnøysund
Finn billetter