{{percent}}%

Sommerens festivaler

Trænafestivalen: 6.–9. juli
Havnafestivalen i Sandnessjøen: 11.–12. juli
Rootsfestivalen i Brønnøysund: 12.–15. juli
Sjarken musikk- og fiskefestival på Åkerøya på Dønna: 27.–30. juli
Hemnesjazz: 3.–5. august
Verket i Mo i Rana: 18. –19. august

Til havs

SeilNorge har lang erfaring som turarrangør. Med opparbeidet lokal­kunnskap og et unikt nettverk av steder og destinasjoner, kommer de tett på det beste av Helgelandskysten og Nord-Norge. Skippere og mannskap er lokalkjente og drives av lidenskap. Du trenger ingen seilerfaring for å bli med på tur, du vil lære det du trenger å kunne underveis.
seilnorge.no

Kystveien

Helgelandskysten er den lengste strekningen blant landets 18 nasjonale turistveier. Både de seks fergeturene, og kontrastene reisen byr på, gjør at det er viktig å sette av god tid.. På vei fra Jektvik–Kilboghamn krysser du Polarsirkelen på 66° nord.
nasjonaleturistveger.no

Ut på tur

Naturlige Helgeland arrangerer turer både til lands og vanns. Bli med på opp­-satte turer, eller kontakt dem for å få skreddersydd din drømmetur.
naturligehelgeland.no

Fly and Bike

På mange av Widerøes destinasjoner kan du starte sykkeleventyret rett fra ­flyplassen. Din forhåndsbestilte sykkel står klar når du lander.I Brønnøysund og Sandnessjøen står turistkontorene for sykkelutleien. Du ­velger om du starter fra flyplassen eller kontoret i sentrum. Vega Turist-kontor og Vega opplevelsesferie har også sykler til utleie.
Se wideroe.no/FlyandBike

Lånan

I juli arrangeres guidede dagsturer til øya Lånan. Her kan du se hvordan øyboerne holder den gamle ærfugltradisjonen i hevd. Edderdunsdynene herfra er svært ettertraktede. På Lånan blir du møtt av fuglevokterne som tar deg med på en historievandring i ærfuglens rike, fulgt av servering på låven. Det går båtturer fra Vega to ganger i uken og hele turen tar cirka fire timer.
visitvega.no
lanan.no

Rutetider

Du kan ta hurtigbåt fra Brønnøysund til Vega fem ganger om dagen. Hurtigbåten mellom Sandnessjøen og Vega har 12 stopp på ruten, og går to ganger daglig. Både Brønnøysund og Sandnessjøen har også fergeavganger til Herøy.
177nordland.no

ˇ

For mer informasjon, se
visithelgeland.com