{{percent}}%

Solskjold


Beskyttelseskrem

Solkremprodusenten Piz Buin er oppkalt etter et fjell, har en egen produktserie kalt Mountain, og har i 70 år laget sin Glacier Cream, som gir ekstra beskyttelse for høye, solrike og kalde turer.
pizbuin.com

 

Dødsviktig

Ankerfeste

Når man ikke har annet å sikre i enn snø, bruker man et snøanker, for eksempel en Deadman fra DMM, som man graver ned og fester tauet i.
dmmclimbing.com

Hårfint


Damehjelm

Petzls klassiske Elios-hjelm har nå kommet i en spesialversjon for kvinner, Elia, som blant annet har innlagt plass til hestehale og er lettere å justere til å passe ulike hodeformer.
petzl.com

Hoggelig

Øksehale

Noe av det viktigste under brevandring er en god isøks. Allrounderen Grivel G1 er god å holde i, og gir godt tak både når du klatrer og når du vil stoppe deg selv fra å gli nedover bresiden.
grivel.com

Brillefint

Skylapper

Julbo har også mer moderne brebriller, men klassikeren Sherpa gir deg den nostalgiske 60-talls Everest-looken, med kroker bak ørene og skinnlapper som skjermer mot sidelys.
julbo.com

Sprekkferdig

Breredningssett

Petzls Crevasse rescue kit inneholder det utstyret som trengs (i tillegg til tau) for å redde noen fra en bresprekk: Taljetrinse, skrukarabiner, tauklemme, trinse og en 120 cm slynge.
petzl.com

Spesialisert

Klosko

For den som vil ta isklatringen et steg videre, finnes virkelig proffe spesialsko til mer teknisk klatring, der stegjernene skrus fast rett i sålen. Her Scarpa Rebel Ice.
scarpa.com

Klokkeklart

Klatretur-ur

Suunto Core holder deg orientert om høyde, lufttrykk, himmelretninger og alt du ellers måtte lure på mens du er høyt oppe.
suunto.com

Piggete

Fotfeste

Husk at støvler til stegjern må ha stive såler, og at det er lurt å sjekke om stegjernene passer til støvlene før du kjøper. Ofte, som med de gode allrounderne Black Diamond Sabretooth, finnes de i flere versjoner med ulike fester. blackdiamondequipment.com