{{percent}}%

LILLE PARIS

 

Å tre inn i hotell Dorsia er som å komme rett inn i et parisisk maison fra begynnelsen av forrige århundre. Eier og hotelldirektør Thomas Petersen har hatt et skarpt blikk for detaljene, og både rommene og restauranten er nydelig og overdådig innredet i klassisk art nouveau-stil. Spis søndagsbrunch her eller nyt et glass champagne i den vakre bakgården, som ligger som en hemmelig oase midt i byen.
dorsia.se

TOPPEN AV LYKKE

Upper House er et påkostet, luksuriøst og personlig hotell helt øverst i det mellomste tårnet på Gothia Towers. Her finner du 49 rom og et lekkert spa over tre etasjer med svømmebasseng med glassgulv! I 25. etasje ligger Upper House Dining, som er én av Michelin-restaurantene i Gøteborg. Ambisjonsnivået er skyhøyt, smakene fantastiske og utsikten upåklagelig.
upperhouse.se

POSTHUSET

Petter Stordalens hårete mål for Clarion Hotel Post var å bli selve inkarnasjonen på Gøteborg. I dag er de langt på vei. Hotellet på Drottningplassen vis à vis sentralbanestasjonen er blitt et møtested med alle fasiliteter. Frokosten er blitt kåret til byens beste, de har et deilig spa – Skönhetsfabriken – og flere gode restauranter og barer.
clarionpost.se

5 MED STIL

1

FIRST HOTEL G

Sentralt og moderne hotell med fine rom, god frokost, champagnebar og sauna med utsikt over sentralbanestasjonen (er kulere enn det høres ut).
firsthotels.no

2

HOTEL RIVERTON

Hyggelig hotell med god service like ved fergeterminalen.
riverton.se

3

HOTEL PIGALLE

Gammeldags luksus med dekadent atmosfære.
hotelpigalle.se

4


HOTEL BELLORA

Lite hotell med mye sjarm. De har også en hyggelig restaurant.
hotelbellora.se

5

ELITE PLAZA

Her bor kjendisene når de besøker Gøteborg.
elite.se

Andre ting man kan se og gjøre

GRØNT HJERTE

ammen med Slottsskogen og Gøteborgs Naturhistoriske Museum danner Botaniska Trädggården ett av Europas største urbane grøntområder. Dette er byens grønne hjerte, der du finner vakre planter og naturopplevelser, samt en rekke aktiviteter, events og rekreasjonsområder.
botaniska.se

FOLKETS BIO

På Hagabioen finner du en av byens hygge- ligste barer. Her vises filmer langt utenfor Hollywoods main stream-format, og disku- sjonene går høyt over et glass eller fem før og etter forestillingene.
hagabion.se

SMART KORT

Skal du besøke mange aktiviteter i Gøteborg, kan det være lurt å kjøpe Göteborg City Card for to eller tre dager. Det lønner seg spesielt hvis dere er på familietur og for eksempel skal besøke både Liseberg og Universeum. Da får dere tilgang til stort sett alt av aktiviteter, og kjører gratis med kollektivtrafikk i tillegg, også kanalbåten Paddan og båtene ut til skjærgården.

SÖDRA SKÄRGÅRDEN

Sommertid er også badetid, og like utenfor Gøteborg ligger skjærgården kun en halv- times båttur unna. Her er det mange vakre, bilfrie øyer man kan besøke. På den største øya, Styrsö, ligger et herlig pensjonat – Styrsö Skäret, samt to flotte badeplasser med sandstrender, men også Donsö og Vrångö har fine badeplasser. Det er til Södra skär- gården Gøteborgs innbyggere drar på dagsturer når de ønsker frisk luft og salte bad.
For båttider og informasjon se styrsobolaget.se

 

Fly til Gøteborg
Finn billetter