{{percent}}%

Leif-Arild Jensen var en godt bereist mann da han besøkte Sierra Leone i påsken 2008. Forholdene som møtte ham der forandret livet hans for alltid.

Fra 1991 til 2001 herjet en blodig borgerkrig i Sierra Leone. Da Leif-Arild besøkte landet syv år senere ble han møtt av ekstrem fattigdom og tusenvis av foreldreløse barn som rekte rundt, som lette bytter for overgrep og kriminelle.

Etter en tid

i tenkeboksen var han og kona Petal, som kommer fra Barbados, enige: De ville åpne et barnehjem. Petal reiste ned, skaffet husrom, ansatte folk som kunne ta seg av den daglige driften, fant frem til lokale håndverkere som kunne snekre senger og andre møbler (det finnes ikke vanlige butikker i landet) og tok den vanskelige jobben med å velge ut hvilke barn som skulle få en ny sjanse.

Hjemme i Norge samlet Leif-Arild inn penger for harde livet. Og kollegaer, venner, kakesalg i barnehager, lokale firmaer med mer gjorde det på rekordtid mulig å åpne hjemmet. Bare fire måneder etter flyttet de første barna inn.

Fremdeles har paret mange trofaste støttespillere. Rundt 5-10% av driftsbudsjettet finansierer dessuten Leif-Arild ved å samle flasker (her får han god hjelp av kollegaer i Widerøe), som han så egenhendig panter én etter én på OBS. – Jeg har blitt godt kjent der etter å ha pantet for rundt 2000 kroner i måneden i flere år, ler ildsjelen, og forteller om en følelse som ikke går å beskrive når han ser resultatene av innsatsen. Glade, trygge barn som går på skole er ingen selvfølge i Sierra Leone.

Men han innrømmer at det er en del utfordringer. I fjor var det ebola, som heldigvis ikke rammet noen av deres barn. I år er det dollarkursen. Selv har han både vært truet med fengsel og fått en pistol mot magen, men har ingen planer om å gi seg av den grunn. 


Leif-Arild Jensen

Stilling: Salgs- og servicemedarbeider og pass- og visumansvarlig på Sandefjord lufthavn Torp

Alder: 46 år

Bor: I Sandefjord med kone og datter på 12

Livsmotto: Den som står med begge beina på bakken, står stille.