{{percent}}%

Topptur

Synes du Romsdalseggen blir for krevende, kan du i stedet ta turen opp på Litlefjellet, fra parkeringsplassen i Venjedalen. Etter en halvtimes tur står du på toppen med en ­fantastisk utsikt. «Aldri har et menneske fått så mye for så lite!» uttalte filosof og fjellk­latrer Arne Næss en gang han stod på toppen av Litlefjellet.
visitaandalsnes.com

Kultur


Ønsker du et lite kulturelt innslag blant alle friluftsaktivitetene, kan du ta turen ut til Rødven stavkirke. Den lille, vakre kirken fra 1200-tallet ligger langs riksvei 64, 34 kilometer fra Åndalsnes. Det er daglig guiding i sommersesongen.
fortidsminneforeningen.no

Via Ferrata

En nykommer blant Romsdals-aktivitetene er Via Ferrata. Via ferrata betyr jernvei og er en tilrettelagt, enkel klatrerute via en stålwire. Man tråkker på jerntrinn, så her er det først og fremst høydeskrekken og ikke klatreferdighetene som blir utfordret. Du kan velge mellom Introveggen (3-4 timer) eller Vestveggen (5-6 timer).
tindesenteret.no


SUP (Stand up paddle)

Opplev Romsdalens ville natur fra elva. Du kan dra på tre timers guidet SUP-tur ned elva Istra. Med våtdrakt og flytevest på kan du trygt stå på padle­brettet ned den knallgrønne elva, omkranset av Romsdalens steile tinderekker.
hotelaak.no

Villa Verma


Om du vil prøve deg i høydeparken over elva og trenger overnatting, stiller Tore Klokk sitt hus, Villa Verma, til disposisjon. Tore driver også guidefirmaet Tinder og banditter, som tilbyr fjellføring, klatre­turer og klatrekurs. Kanskje kan den ul­timate utfordring 7 summits, syv topper på syv dager, være noe?
villaverma.no

Klatring

Det finnes mange klatrearrangører i Tinde­hovedstaden, som man kan kontakte om man ønsker en guidet klatretur. En av de klassiske klatreturene i Romsdalen, er turen opp på det majestetiske Romsdalshorn. Er været dårlig, kan man praktisere klatreferdighetene i innendørsveggen på Tindesenteret.
tindesenteret.no