{{percent}}%

Sulten

Turmat

Jo da, drømmen er selvfanget ørret, men hvis fisken ikke biter, er det greit å ha noen kompakte kalorier med i sekken. Real Turmat fås i varianter som spenner fra viltgryte og pasta bolognese til kylling tikka masala og samisk bidos.
xxl.no

Tørrskodd

Skift

Tursokken bør ha ull som hovedfiber, da ull holder på varmen selv om du blir våt på bena. Solide sokker, som disse fra Devold, er også viktig for å unngå gnagsår. Et par ekstra ullsokker i sekken er et must på tur.
devold.com

Tørst

Effektivt

Det kan være langt mellom fjellbekker som frister med krystall­klart drikkevann. Med en Camelbak Antidote i sekken har du inntil 3 liter medbrakt vann, og kan dessuten drikke fra slang­en samtidig som du går.
fjellsport.no

Primus

Kokekunst

Det finnes knapt den restaurant i verden som kan konkurrere med et måltid i friluft. Det hevder i alle fall primusprodusenten Primus. Primus Lite er et enkelt og lett (360 g) stormkjøkken hvis du ikke har de helt store kulina­riske planene for fjellturen.
primusshop.no

Anatomisk

Gore-Tex

Invester i et par gode fjellstøvler, og gå dem inn før turen for å unngå gnagsår både her og der. Crispi Fjellstøvel Valdres GTX er en solid og stabil støvel som heller ikke er for tung.
fjellsport.no

Beskyttelse

Smårusk

Skal du gå i områder med mye lyng og gress? Da er det lurt å putte et par gamasjer i sekken, som den elastiske, vanntette modellen Rab Hunza, så slipper du å få fjellstøvlene fulle av stikkende smårusk.
fjellsport.no

Allroundtau

Trippelsertifisert

Det kan være lurt å ha med et tau på tur. Alle klatretau som selges i norske butikker er sertifisert, så du kan godt velge et av de rimelig­ere, som Beal Karma.
sportsnett.no

Diverse

Nødutstyr

Ha alltid med en liten lommelykt, fyrstikker (i plastpose så de holder seg tørre), en liten kniv, kart og kompass, førstehjelpsaker som gnagsårplaster og sportstape, en kopp (hvis du ikke allerede har en Camelbak i sekken). Ha alt som kan bli vått i vanntette poser, og ta også med et regntrekk til å ha utenpå sekken.