{{percent}}%

Ikke at Tromsø er en soveby om vinteren. Så langt der ifra. Men når midnattssolen kommer tilbake i slutten av mai og solen (forhåpentligvis) skinner hele natten, ja, da er Tromsø stedet å være. Det er en grunn til at Tromsø har fått kallenavnet ”Nordens Paris”, for å si det sånn. Både spisesteder og vannhull finnes i overflod, og stemningen er høy uansett hvor du ender opp. Under Buktafestivalen i juli tar det helt av!

I tillegg er byen omgitt av vakre fjell, magiske fjorder og en øy­verden som trygler om å bli utforsket ­– med kajakk og padleåre eller om bord på en av de mange RIB’ene, katamaranene, fiskeskøytene og daycruiserne som tilbyr turer i nærområdet. For ikke å snakke om Vulkana, den tidligere fiskebåten som er blitt superkul spa-båt stadig omtalt i rosende ordelag både i inn- og utland.

8 Favoritter

1


Sykkelutleie

Tromsø Outdoor leier ut sykler i de fleste størrelser og til alle behov. Hjelm, sykkellås, verktøysett og mer utstyr følger med. Du får også låne sykkelvesker og tilhenger. Og det beste av alt; du kan levere sykkelen der turen stopper, hvor som helst langs den nordnorske kysten mellom Bodø og Kirkenes.
tromsooutdoor.no

2


Fjordcruise

Mellom 20. mai og 22. juli kan du se midnattssolen rundt Tromsø. Og aller best opplever du den på en kveldstur med båt i den spektakulære naturen på yttersiden av Kvaløya. Er du heldig, får du se hval, sel, lundefugl eller havørn, men du får garantert oppleve den karakteristiske øya Håja, som ga form til Ishavskatedralen. Andre høydepunkter under turen med Explore the Arctic er Ersfjorden og Skamtind.
explorethearctic.no

3

RIB-tur

Midnattssoltur, i ordets rette forstand, kan du også oppleve med RIB i regi av Tromsø Friluft­senter. Med avreise kl. 23.00 går turen til Gåsvær, et lite stykke historie og idyll i havgapet. Her er det flott utsikt over storhavet og naboøyene, og muligheter for å se både sel, hval og havørn – og forhåpentligvis midnattssolen.
tromso-friluftsenter.no


4


Fjord og bre

Fra 20. juni til 20. oktober inviterer Aurora Alps på to dagers opplevelses­turer med brevandring i Steindalen én dag og fjordfiske i Lyngenfjorden den neste. Overnatting i fjellhytte og selvfanget fisk til lunsj inngår i opplegget.
auroraalps.no

5

Sommerøy

Sommarøy er inkarnasjonen på en sommerøy, ­­ og ligger en times tid fra Tromsø. De hvite sand­strendene er blant landets vakreste. Her kan du padle kajakk mens du titter etter havørn, og tilbringe natten under åpen himmel hvis vær­gudene er med deg. Eller nyte en god seng og kremet fiskesuppe på Arctic Hotel, hvis det frister mer.
sommaroy.no


6


Byvandring

Opplev gamle Tromsø og byens århundre lange historie fylt med eventyr og anekdoter. Bli med til Polar­museet og Ølhallen, et av byens mest tradisjonsrike serveringssteder.
budgettours.com

7

Vulkana

Et must under ditt opphold i Tromsø er et besøk i spa-båten Vulkana. Velg mellom morgen­spa med badestamp på dekk, badstue og steambad, spa-tur med deilig lunsj eller en av de lengre turene til spektakulære omgivelser i nærområdet.
vulkana.no


8


Ølsafari

Byvandring for alle som er litt over gjennomsnittet interessert i øl. Her besøkes tradisjonsrike serveringssteder, en spesialbutikk for øl og et lokalt mikrobryggeri. Det blir smaksprøver på et titalls lokale brygg med tilhørende arktiske tapas.
budgettours.com

ˇ

For mer informasjon, se
visittromso.no

Widerøe flyr deg til Tromsø
Finn billetter