{{percent}}%

Da Christer hørte ”Billie Jean” med Michael Jackson for første gang, var det gjort. Wow, dette er kult, tenkte sjuåringen. 13 år gammel landet han sin første jobb som DJ på den lokale ungdomsklubben i Sandefjord, med hodet fullt av ungdommelige drømmer om å bli verdensstjerne.

Faren min var mer enn normalt musikk­interessert. Jeg vokste opp med alt fra Elton John til Guns N’ Roses og Michael Jackson, forteller Christer Yggeseth, som i dag deler tiden sin mellom spille­jobber og fast jobb i Widerøe som de-icer og stuer på Sandefjord lufthavn, Torp.

– Jeg trives veldig godt med den blandingen, og er heldig som får betalt for hobbyen min, sier han.

En hobby som høres mer ut som en fulltidsjobb, spør du oss, når Christer forteller at han legger ned 35-40 timer hver uke på å lete etter musikk på iTunes, YouTube, Spotify og diverse musikkblogger, i tillegg til ”prepping” og selve spillejobben.

Så fort han ble gammel nok, fikk DJ-talentet Christer spillejobber på Telegrafen, som på den tiden var et av Sandefjords hotteste utesteder. I dag spiller han fast på Brygga Bar, i tillegg til en rekke frilans-gigs på eventer og nattklubber fra Kristiansand til Oslo. Litt rundt forbi, som Christer sier.

ELEKTRONIKA I 2005 mente management­et hans at han trengte et nytt artistnavn, og valget falt på Chris Damiano. (Verken den ­profesjonelle amerikanske golfspilleren eller den meksikanske sambaartisten som heter det samme, har foreløpig gitt lyd fra seg.)

Hva er det så som kommer ut av høyttalerne når Chris Damiano briljerer i DJ-boksen?

– I ungdomstiden var jeg innom både hiphop og punk, forteller Christer, – men etter hvert begynte smaken min å bikke mer og mer over mot det kommersielle. Via remix havnet jeg i den elektroniske verdenen og har vel egentlig fastnet der.

Han hører på så mye at det er vanskelig å nevne favoritter. – For tiden går det mye i Armin van Buuren. Han har holdt seg aktuell gjennom 30 år, det står det respekt av. Jeg hører også på norske Alan Walker.

Ellers lever han godt med at han aldri vil bli noen verdensstjerne, slik 13 år gamle Christer (med et artistnavn 34 år gamle Christer ler bort og nekter å røpe) drømte om.

– Jeg har hatt utrolig mange kule spillejobber, og tenker å holde på med dette så lenge interessen er til stede og jeg klarer å holde meg aktuell. Men det kommer en generasjon med unge gutter nå, som har tekniske ferdigheter som min generasjon ikke har, så konkurransen kan bli tøff.

Christer Yggeseth

aka Chris Damiano

Stilling:
De-icer

Alder:
34 år

Bor:
Sandefjord