{{percent}}%

Musikalsk fest

Fra 4.–13. august bør alle med sans for god musikk i spektakulære omgivelser sette kursen mot Bodø.I tillegg til et innholdsrikt og spennende program, er det møtet mellom natur og kultur som kjennetegner Musikkfestuka. Her inviteres det til konsert på utradisjonelle steder som toppen av Keiservarden, ute på Nyholms Skandse, på Bodø Torg eller på Mjelle. Men selvsagt er også kirker, konsertlokaler og ikke minst byens kulturhus, Stormen, arenaer for opplevelsene.
musikkfestuka.no

Nostalgi

Vakre Kjerringøy – i sykkelavstand fra Bodø – byr på historie, Hamsun-nostalgi, vakre strender, gårdsutsalg og den hyggelige kafeen Markens Grøde. Der må du prøve den lokale spesialiteten møsbrømlefse – en tynnlefse som smøres med hjemmelaget prim. 30. juni og 1. juli blir det bryggeopera på Kjerringøy Havn Bryggehotell.
kjerringoygard.no
bryggeopera.com

Topptur

366 meter over havet troner Keiservarden. Under Musikkfestuka i august forvandles platået til landets mektigste konsertscene, med havet og hele 61 fjell­topper som bakteppe. Men Keiservarden er et yndet turmål for turglade bodøværinger året rundt. Du kan ta på deg jogge­skoene og gå fra hotellet ditt i sentrum, eller ta en taxi til Turisthytta og bare ta de siste 30 minuttene i godt tempo opp.

Uteliv

Filmen ”Nordfor sola” av Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum gjorde Kvalvika kjent for allmenn­heten. Se filmen, og ta turen innom hytta Hakuna Matata som gutta bygde av rekved og drivtømmer, og skriv i gjesteboken. Ta også gjerne turen opp på fjellet. Der ligger det et idyllisk vann, og høyere opp har du flott utsikt.