{{percent}}%

Matfest i vest

Miksen av småbyatmosfære og internasjonal oljeby har i mange år trukket besøkende til Stavanger. Etter hvert ankommer flere og flere med ett mål for øyet: Å nyte velsmakende gourmetmåltider på byens og omegnens stadig voksende og mer anerkjente restaurant­arena. Kjøkkensjefene på byens etablisse­menter har høstet lovord og medaljer i norske og internasjonale kokkekonkurranser, og i februar fikk byen sin andre Michelin-stjerne da Sabi Omakase etterfulgte Re-naa, som ble beæret med stjerne i fjor. I tillegg til et yrende, variert og inspirerende restauranttilbud, kan Stavanger også skilte med den populære og svært godt besøkte matfestivalen Gladmat. Fra 19.–22. juli går den av stabelen for 19. år på rad. Stavanger-området har også drøsse­vis av spennende lokalmatprodusenter og gårdsutsalg som du kan avlegge en visitt. Les mer om Rogalands bygdeperler på nettstedet til organisasjonen Hanen.

1

Etegilde


Gladmat i Stavanger er Nordens største matfestival, og har som formål å fremme publikums interesse for mat og matkultur. Fra 19.–22. juli kan du smake og smatte deg gjennom nisjeprodukter, lokale råvarer og det seneste innen trender. I fjor fant over 250 000 mennesker veien til Gladmat.
gladmat.no

2


DEN FØRSTE

Gourmeter over hele landet nikket bifallende da Sven Erik Renaa i fjor fikk den første Michelin-stjernen utenfor Oslo. I det lille studioet på Breitorget med navnet Re-Naa får 21 gjester nyte rundt 20 innovative retter hver kveld, servert og presentert av kokkene selv. Bildet er fra Renaa Matbaren, et litt rimeligere og enklere, men svært populært alternativ.
restaurantrenaa.no

3


Ren lidenskap

Tango Bar & Kjøkken i Nedre Strandgate har klart kunststykket å bli like populær blant matsnobbene med sekssifrede lønninger som blant mannen i gata. Tango skuffer aldri, forteller folk fra Stavanger. Kjøkkensjef Kjartan Skjelde er for øvrig han med capsen på MasterChef på TV3, så vet du det.
tango-bk.no

4


DEN ANDRE

Da Sabi Omakase åpnet i Stavanger i 2016, som en eksklusiv japansk restaurant med bare 12 seter, og flaggskip for sushi-kjeden Sabi, var målet å sikte mot stjernene. 22. februar kunne sushikokk og medgründer Roger Asakil Joya ta imot sin første Michelin-stjerne, i hard konkurranse med Nordens aller beste restauranter. Det svirret lenge rykter om to, men i det beskjedne lokalet i Pedergata er det ingen som henger med hodet. Nå forbereder de seg på storinnrykk og gjestenes skyhøye forventninger.
omakase.no

5


Deleøkonomi

Hos Gaffel & Karaffel i Øvre Holmegate blir maten plassert midt på bordet, og så deler gjestene sju-åtte-ni retter. Sharingkonseptet med smaker fra hele verden er blitt veldig populært og gir god valuta for pengene.
gaffelogkaraffel.no

6


Sosial klubb

26North i Løkkeveien er en av nykommerne på byens restaurant­scene. De kaller seg både restaurant og social club. Her kan gjestene nyte lokale råvarer uten altfor mye fiks­fakseri, og gjerne sitte igjen og nyte en drink eller tre etter måltidet.
26north.no

7

Høna eller egget?


Definitivt Egget! Stamgjestene på den enkle restauranten i Steinkargata sørget i fjor for nominasjon til #byasbeste restaurant, og for at restauranten er blitt en skikkelig snakkis. Her serveres mengder med småretter i tapasstil. Dagens meny presenteres av kokken ved bordet, og gjestene signaliserer stopp når det butter.
Facebook.com/eggetstavanger

Andre favoritter

  • Mondo
  • NB. Sørensens Annen Etage
  • Charles & De
  • Harry Pepper
  • Casa Gio
  • Fogo
  • Fish & Cow
  • Skagen Fiskerestaurant
  • Alex Sushi

 

Widerøe flyr deg til Stavanger
Finn billetter