{{percent}}%

Korrespondenten

Richard Milne
har bodd i Oslo i fire år. Han dekker nyheter med fokus på finans og politikk for Financial Times.  Han reiser mye til de andre nordiske landene og dekker også nyheter fra Baltikum. Det var kjærligheten som brakte engelskmannen til Norge. Han setter pris på hvor stor kontrast det er mellom de fire ­årstidene i Norge, og hvordan du trenger ulike type klær til hver og en av dem.

Financial Times skriver for, og om, verdens maktelite, sier Richard Milne, som har bodd i Oslo i snart fire år. – Våre lesere er interessert i politiske debatter, samt hva de store aktørene i næringslivet driver med, forklarer engelskmannen, som dekker nyheter fra alle de nordiske landene, samt Estland, Litauen og Latvia. Alt fra politikk og finans til sosialøkonomiske problemstillinger er på blokka.

– Min aller første, store artikkel var om Oljefondet – eller Statens pensjonsfond utland, som er det korrekte navnet, og det er fremdeles den ­største saken jeg har skrevet om Norge.

Ett ord som kjennetegner Norge
KOSELIG

TIGGING

Artikkelen om hvordan datidens konservative opposisjon vurderte å splitte opp Oljefondet, er den som har fått mest oppmerksomhet så langt.

– Men de bestemte seg for ikke å gjennomføre det likevel da de fikk makten, påpeker Milne.

– Jeg skrev også mye om lovforslagene om å forby ­tigging i Norge. Men en av de største nyhetene jeg fulgte, var stortingsvalget i 2013. Samt frykten Norge hadde for Russland og utviklingen i de baltiske statene. Men selv om det har blitt noen journalistiske avstikkere, er Financial Times først og fremst interessert i olje­­- nas­jonen Norge.

– Med en verdi på rundt 7500 milliarder kroner er Oljefondet verdens største investeringsfond, så det er svært viktig for våre lesere over hele verden at vi rapporterer om det.

SEX-TERAPEUT

Det hender likevel at Milne får slippe til med litt lettere kost.

– Det morsomste jeg har skrevet om er en sex-terapeut. Ikke overraskende var det en artikkel i forbindelse med de lave rentesatsene. Milne beskriver den typiske nordmannen som sky, men bedyrer at vi likevel er godt selskap, selv om vi kan være vanskelige å prate med før man blir ordentlig kjent.

– Nordmenn er veldig familiefokuserte og stolte av landet sitt. Den vanskeligste omstillingen for meg har vært at jeg ikke får tak i folk etter klokken fire på en fredag. Å smelte inn i det norske samfunnet har også vært utfordrende til tider.

– Jeg tror mange utlending­er blir overrasket over hvor konformt Norge er. Folk spiser det samme, drikker det samme og kjører den samme bilen. Milne kan også bli frustrert over håpløse småting.

– Noe av det jeg personlig misliker, er at osten som selges på supermarkeder er så kjedelig i smaken. Utenlandske oster koster altfor mye på grunn av den omstridte ostetollen.