{{percent}}%

Gatekunst

Stavanger Øst har mye fantastisk og anerkjent gatekunst, blant annet fra Nuart-festivalen. Dra på urban oppdagelsesferd! På lufteturen.no kan du laste ned kart over Stavangers gatekunst.
nuartfestival.no

Teknikk og dramatikk

Oljeeventyret er kanskje på hell, men på Norsk oljemuseum kan du få hele historien om hvordan olje og gass blir til. Museet gir også innsikt i teknologiske nyvinninger og i hvordan petroleumsressursene har påvirket det norske samfunnet.
norskolje.museum.no

Strandliv

De særpregede Jærstrendene er sju mil lange. Jæren friluftsråd har tilrettelagt cirka 2,5 mil for turgåing og naturopplevelse. Avhengig av årstid, finner du tur­gåere, ryttere, surfere, padlere, campere, båtfolk og bade-entusiaster.
jarenfri.no

Historie

Gamle Stavanger, eller Straaen som området kalles, er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Her finner du 173 vernede og restaurerte hus som ble oppført på 1700- og 1800-tallet.

Hermetikk, takk

Norsk hermetikkmuseum ble etablert i 1982 som et minne over hermetikknæringen som fra 1860 til 1960 var en stor og betydningsfull industri i Stavanger, og som kanskje har norgeshistoriens mest kjente slagord: Ikke noe snikksnakk, Bjellands hermetikk, takk! Museet ligger selvsagt i en nedlagt hermetikkfabrikk.
museumstavanger.no

Soloppgang

På det kjente landemerket Preikestolen er det ofte folksomt. Men ikke for eventyrere som er villige til å ta natten til hjelp. Outdoor Life Norway tilbyr en helt unik og annerledes opplevelse. Garantert køfri! Guide Johannes C. Apon leder deg gjennom natten for å oppleve soloppgangen over Lysefjorden. Her ligger snøen på fjelltoppene til midten av mai og bidrar til en magisk naturopplevelse. Mellom 19. april og 15. august er det oppmøte ved Stavanger turistinformasjon kl. 00.50. Fra 16. august til 15. september starter turen kl. 02.30.
outdoorlifenorway.com

Spise og bo

Kult design?

Comfort Hotel Square ligger midt i Stavanger. Flybussen stopper 300 meter fra inngangsdøren. Selv åpner de nettsidene sine med en advarsel: «Love it or leave it».
nordicchoicehotels.no/comfort/comfort-hotel-square

Mikrobryggeri

De gamle melketankene på gården til Bjørn Mo i Suldal brukes nå til ølbrygging. Tre sorter øl tappes fra tønnene i kjelleren: Glad Laks, Mørk Suldøl og Fjåge Suldøl. – Godt vann er en forutsetning for godt øl, vi har vår egen brønn med det aller beste vannet. Sammen med malt, humle og gjær er det bare å brygge i vei, sier Bjørn.
molaks.no

Kortreist

Kokkene på Nero setter sammen en ny 6-retters meny hver måned, med vekt på kortreist mtat fra lokale produsenter. Restauranten ligger midt i Stavanger sentrum.
restaurant-nero.no

Perle

Stavanger Bed & Breakfast er en favoritt på TripAdvisor. Gratis WiFi, hjemmelaget fro­kost og nystekte vafler hver kveld er tre av grunnene til det.
stavangerbedand­breakfast.no

Landlig

«Landlig luft er godt for sovehjertet», sier vertskapet. Kronen Gaard Hotell ligger bare 15 minutter fra flyplassen, fem minutter fra Sandnes og 15 minutter fra Stavanger. Hit kan du også dra for å være med på vinterfest, ølsmaking, hotellteater eller sommerfest i hagen.
kronen-gaard.no

Historisk

Like ved jernbanestasjonen i Sandnes ligger GamlaVærket Gjæstgiveri og Tracteringssted. Historien går tilbake til 1783 og den første industribedriften i Rogaland, men nå er teglproduksjon byttet ut med hotell og restaurantdrift. Du kan forvente nybakt surdeigsbrød til frokost og langtidsbakt ribbe av jærgris til middag.
gamlavaerket.no

Michelin-stjerne

Mange mente det var på høy tid at Sven Erik Renaa fikk en stjerne for RE-NAA på Breitorget i Stavanger. Her får 22 gjester oppleve kulinarisk magi hver kveld.
restaurantrenaa.no

Widerøe flyr deg til Stavanger
Finn billetter


For mer informasjon, se
regionstavanger.com