{{percent}}%

Innerst inne i en grønn vestlandsfjord skjer det: I løpet av fem dager skal rundt 300 artister fra mer enn 20 land få småbyen Førde til å syde. 

6-10

juli transformerer Førdefestivalen en ellers vanlig by om til en smeltedigel av farger, rytmer, mennesker og musikk fra alle verdenshjørner. Siden det hele startet for 27 år siden, har folke­musikkfestivalen utviklet seg til å bli landets største flerkulturelle musikkarrangement. I fjor havnet den, som eneste norske festival, på National Geographic Travels topp 7-liste over festivaler i Europa.

Dette er festivalen for den nysgjerrige, for dem som liker musikalsk skattejakt. På 30 ulike arenaer spiller kjente og fremmede toner opp til dans og ettertanke. Det blir indisk sirkus og balansering på sylskarpe sabler, spektakulær gallakonsert og vare toner i små stuer. Det blir karibiske rytmer i premie til alle som klatrer de 706 høydemetrene til utekonsert på Hafstadfjellet, og vill sigøynerfest når Mahala Rai Banda og Romengo kaller svette kropper til dans i sommernatten. 

Gjennom årets tema – På flukt – viser festival­en den kulturelle rikdommen og mangfoldet i land og folkegrupper vi ellers forbinder med krig og konflikt. Romfolket har til alle tider rømt fra forfølgelse. Bagasjen har måttet stå igjen, men kulturen, minnene og musikken kan de bære. Den syriske gruppen Broukar lever i dag som flyktninger, mens den israelske sangerinnen Mor Karbasi bærer en spansk tradisjon, arvet fra forfedre drevet på flukt. De er bare noen av tema-artistene under årets festival.

Artister

Faytinga (Eritrea)
Mamar Kassey (Niger)
Mor Karbasi (Israel)
Mahala Rai Banda (Romania)
Värtinä (Finland)
Terje Isungset (NO)
Broukar (Syria)
Circus Raj (India)
Erlend Apneseth (NO)
Raymond Sereba med flere (NO/Senegal)
Eric Legret
m.fl.

Bo og leve

Scandic Sunnfjord Hotel og Spa
Thon Hotel Førde
Førde Gjestehus og Camping
Førde Pensjonat
Førde Vandrerhjem

Widerøe flyr deg til Førde
Finn billetter


For mer informasjon, se
fordefestival.no

Like planer

Lik rabatt

Med Widerøe arrangement får du 10 % rabatt på ordinære flypriser i forbindelse med Førdefestivalen.

Bestill billett på wideroe.no/kk
Rabattkode: NO20167217A