{{percent}}%

SOV UTE

Mange overnatter i telt på vidda for å få den ekte friluftsopplevelsen. Du kan campe i telt, bobil eller campingvogn overalt, bortsett fra på dyrket mark og rasteplasser.

undefined

OffroadFinnmark

Sykkelrittet finner sted i månedsskiftet juli-august hvert år, og har start fra torget i Alta. Det konkurreres i to distanser, 300 kilometer og 700 kilometer. 700 kilometer-distansen går unna på 55 timer og mer, mens 300-distansen går på rundt 20 timer. Man sykler to eller tre sammen, og må stemple på sjekkposter underveis. Når man når visse sjekkposter, er det obligatorisk hvile. Siden deltakerne sykler med ulik fart, er det alltid noen som er underveis. Rittet foregår en liten uke etter at midnattssolperioden er over, så det er ikke noe nattemørke.
offroadfinnmark.no

undefined

Dyreliv

Vidda er tilholdssted for reinsdyr, elg, jerv, fjellrev, hare og gaupe. En liten bestand av bjørn finnes også. Ørret finnes i de fleste vann og elver. Fjellrype, kongeørn og jaktfalk er de mest spesielle av fugleartene som holder til her.

undefined
Vertskapet på Valjok fjellstue på Finnmarksvidda. 

Ut på tur

Firmaet Glød Explorer arrangerer turer av ulik lengde, alt fra dagsturer i Alta via to-tre dagers turer til ukesturer over Finnmarksvidda. En løsning er å starte et sted på veien mellom Kautokeino og Karasjok, og så sykle over vidda ned til Alta med to overnattinger på fjellstuer underveis.

Hvem kan være med? Vår gruppe besto for det meste av erfarne offroadsyklister i amatørklassen, som fint mestret terrenget på Finnmarksvidda. Et par stykker var imidlertid uerfarne på terrengsykkel, men i generelt grei form. Guidene fra Glød Explorer tilpasser seg til nivået, og er også flinke til å lage et behagelig program selv om gjestene er på ulikt nivå. Det beste rådet vi kan gi, er å sykle litt på forhånd. Da gjør det ikke vondt i baken underveis.

Glød Explorer benytter seg av overnatting på de gamle fjellstuene på Finnmarksvidda, som er eneste alternativ til telt. Her er det utedo, flersengsrom og badstu, og matserveringen er enkel og nærende.
glod-explorer.no

undefined

Husk myggspray

Juli, august og september regnes som de beste månedene for fotturer på vidda. På våren og i juni kan terrenget
ofte være bløtt. Myggen er verst i perioden 20. juni til 20. august.

Fly til Alta
Finn billetter