{{percent}}%

Mens publikumssuksessen ”Dyrepasserne” nok en gang samler store og små foran TVen gjør landets barne-familier seg klare til å innta Kristiansand. Her venter, som vanlig, møter med eksotiske dyr, snille røvere og en temmelig skummel sjørøverkaptein.

Hver dag hele året kan publikum oppleve over 150 forskjellige dyrearter i Dyreparken i Kristiansand. Men spesielt om sommeren valfarter folk fra fjern og nær for å se geparder, løver, sebraer og sjiraffer på savannen i Afrika, sibirske tigre i Tigerens Rike, morsomme aper og skumle reptiler i Jungelen, men også mer hjemlige dyr som gaupe og jerv i Nordisk Villmark.

– Vi vil spre glede, opplevelser og kunnskap, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken, som er like opptatt av at smilene skal sitte løst når familiene tar del av et av parkens mange underholdningstilbud som at store og små skal lære noe nytt de kan ta med seg hjem i hverdagen.

UNIK PARK

Da Dyreparken åpnet dørene for første gang i 1966 var et bjørnepar det store trekkplasteret. Billettpriser på 50 øre for barn og 1,50 kroner for voksne avskrekket ingen, og 30 000 mennesker fant veien til det avsidesliggende skogområdet nord for Kristiansand det første året.

Dagens rundt én million årlige besøkende må ut med en del mer, men får til gjengjeld oppleve et dyreliv som få – hvis noen – andre dyreparker kan skilte med. Det som gjør Dyreparken så spesiell, er de store områdene dyrene har å boltre seg på. Riktignok kan du måtte lete litt for å få øye på tigre og gauper, men viss­heten om at dyrene har tumleplass og privatliv veier opp for det. Et tips er å være til stede ved fôring, da dukker selv de mest sky individene blant de firbente opp.

Et sikkert tegn på at dyrene trives, er de mange ungene som kommer til verden her. Hos orangutangene, jervene, løvene, de røde pandaene, ørkenrevene, sjiraffene og flere er det blitt familieforøkelse de seneste årene, og nå går dyrepasserne og venter spent på om det ikke snart blir tigerunger igjen.

HAKKEBAKKESKOGEN

Et annet spenningsmoment denne våren har vært ferdigstillelsen av parkens nye, store prosjekt: Hakkebakkeskogen. Torbjørn Egners univers har hittil vært representert med Kardemomme by og Karius og Baktus. Nå flytter også Klatremus & co. inn i sørlandsskogen. Og publikum kan se frem til en helt unik opplevelse – og et unikt stykke norsk teaterhistorie.

I løpet av hundre dager i sommer vil et tog bygget som et amfi frakte forventningsfulle gjester på en rundtur i Hakkebakkeskogen. Underveis er det teater der man blant annet kan oppleve Bestemor Skogmus som flyr til værs, Bamsefars fødselsdag og bakeriet til Bakermester Harepus, der alle kan synge med på pepperkakebakesangen. Dette er en av Parkens største satsninger gjennom tidene, og medfører blant annet at antall spillescener utvides fra 2000 i 2014 til 12 000 i år. Cirka 200 skuespillere er engasjert gjennom sommersesongen, og noen av dem skal nok bli temmelig lei av sin egen stemme etter hvert. Trikkefører Syversen i Kardemomme by, for eksempel. Han skal fremføre Trikkeførersangen rundt 1500 ganger de nærmeste ukene.

Men den slags behøver ikke du og jeg og alle glade barn tenke på. Vi kan bare le og kose oss, hyle frydefullt fra karuseller og vannsklier, fryse på ryggen av løvebrøl, få latterkrampe av morsomme lemurer, slikke i oss is, og angre på at vi ikke bestilt enda en dag i Dyreparken, fordi både to og tre dager har gått så altfor fort.

5 om 
Dyreparken

undefined

1Kjendis

Sjimpansen Julius ble født 26. desember 1979 og er fremdeles en av parkens største attraksjoner, selv om han i dag er en gammel gretten gubbe.

2Rekord

På 1970-tallet var Dyreparken i Kristiansand kjent som verdens største eksportør av kameler, noe blant annet Norges Eksportråd markedsførte i kampanjen ”Made in Kristiansand”.

3Masai Mara

Dyreparken har som mål å samle inn 1 million kroner årlig til Mara Naboisho, et prosjekt for bevaring av dyrelivet for fremtidige generasjoner. Du kan bidra blant annet ved å pante flasker.


4TV2

Denne forsommeren spilles det inn nye episoder av den populære serien ”Sommer i Dyreparken”. Samtidig går ”Dyrepasserne” i reprise i beste sendetid.
tv2.no


5Kurs og konferanser

Ta med dine ansatte til Dyreparken for en anner­ledes og minnerik opp­levelse. Gode og originale konferansefasiliteter,
blant annet i Abra Havn.
event@dyreparken.no

Fly til Kristiansand
Finn billetter