{{percent}}%

Torsdag – Lille Emma har fått sansen for rabarbra.

I Hornbæk står tiden stille og man får feriefølelsen så raskt man ankommer. Dette er også den danske designeren Ilse Jacobsens univers.

Om det er stemningen, lyset, de hvite strendene eller folket som gjør Danmark til et behagelig reisemål, er jeg usikker på. Men det er i alle fall en annerledes og god opplevelse å sette føttene på dansk jord. Og da snakker jeg spesielt om Nord-Sjælland, hvor den lille, sjarmerende byen Hornbæk ligger.

I Hornbæk pusler de lokale med sine velstelte hager, sykler på stien langs stranden eller tar en dukkert i det friske havet som skiller Danmark og Sverige. Med kort avstand til København er Hornbæk en populær plass å ha land­sted for storbyens befolkning. Dette gjør at byen har et yrende folkeliv i helger og ferier.

I dette ferieparadiset lar man pulsen ligge lavt, nyter late timer ved havnen mens man ser på folkelivet, spiser fiske­frikadeller, eller smaker på deilig is fra Iskagehuset. I byens sentrum er det flere sjarmerende butikker, et fransk­inspirert bakeri med de herligste kaker, en antikvitetshandel fylt med danske designklassikere og den danske designeren og lokalkjendisen Ilse Jacobsens meget fine blomsterbutikk. Langs den landskjente stranden ligger også den tradisjonelle restaura­­­­­­­­­nten Søstrene Olsen som aldri slutter å imponere, og lokker oss tilbake gang på gang. Nylig åpnet Ilse Jacobsen også Kurbadet, som har blitt byens heteste tilskudd. Kurbadet er et luksuriøst spa som setter Hornbæk på kartet inter­n­­­­asjonalt med sitt uttrykk av velvære og eksklusivitet.

Byen byr på et mangfold med sterk påvirk­­­ning fra København – uten st­orbystresset.

10 tips til reisen

undefined

1LØP PÅ STRANDEN

Den langstrakte stranden i Hornbæk har en vakker kystlinje som gir fin motivasjon for lange løpeturer. Du kan følge kystveien, kalt Guldkysten, helt til København.

2RESTAURANT

Kurbadet huser også en fotterapeut, massør, personlig trener og egen restaurant. Spis et sunt måltid her med nordiske råvarer og fersk sjømat.
ilsej­­­­­­­acobsen.com/kurbadet

undefined

3KURBADET

Hornbæks Kurbad har dampbadstu, sauna, utendørs og innendørs basseng og treningsrom. Er du en morgenfugl og er der mellom 07 og 09, er det halve prisen for å komme inn.
ilsejacobsen.com/kurbadet

undefined

4FUGLEBJERGGAARD

På denne gården, som er ca. 30 minutter i bil fra Hornbæk, dyrker den danske tv-kokken Camilla Plum urter, salater og grønnsaker. Under gamle epletrær i hennes idylliske hage får man servert lunsj med kaffe og kake til. På gården er det dyr man kan besøke og en stor gårdsbutikk. Om høsten er det selvplukk og man kan delta på flere typer hagekurs.
fuglebjerggaard.dk

5VED SJØKANTEN

I Hornbæk havn er det et yrende folkeliv. Ta i hvert fall ett av måltidene her hos den lokale fiskeha­­­­­ndleren.Husk å reservere bord.

undefined

6MAT OG POP

Med sjøutsikt over til Sverige har Søstrene Olsen i årevis servert danske retter til lunsj og middag til Hornbæks trofaste gjester. De spiller danske poplåter dagen lang, og er kjente for sin ferske rødspette.
sostreneolsen.dk

undefined

7HOS BAKEREN

Hos Bageri Boulangerie Hornbæk møtes man for en kaffe og ferske frø­snappere, gjerne tidlig på morgenen etter en morgendukkert på stranden.

8ISKAGEHUSET

Er man i Danmark, hører det med å spise en del is.  Hos Hornbæk-is på Iskagehuset lukter det himmelsk. Her ruller de ferske iskjeks mens du venter. Kjeksen fylles med god, gammeldags iskrem, og toppes med syltetøy.

undefined

9SHOPPING

I Hornbæk finner du flere av designeren Ilse Jacobsens butikker. Blomsten har et fantastisk utvalg av blomster og danske delikatesser. Ellers finner du hennes berømte gummistøvler i hennes skobutikk.  
ilsejacobsen.com

10LOUISIANA

Ikke langt fra Hornbæk ligger kunstmuseet Louisiana på en klippe med utsikt over havet.
louisiana.dk

Fly til København
Finn billetter

undefined

undefined FREDAG Det er mange hyggelige steder å besøke rundt Hornbæk.

undefined FREDAG Blid Mia.

undefined LØRDAG Maria nøt joggeturer langs stranden.

undefined Søndag Deilig med fersk fisk og skalldyr.