{{percent}}%

Sommeren i Bergen preges først og fremst av musikk. Er du av den impulsive sorten, bør du umiddelbart hive deg på første fly og få med deg innspurten på Festspillene (siste dag er 10. juni). I år feirer dessuten Bergen filharmoniske orkester 250-årsjubileum, så det blir musikalsk feiring gjennom hele året under ledelse av orkesterets nye dirigent Edward Gardner.

Festspillene er Nordens største musikk- og teaterfestival. I de 15 dagene musikkfesten varer innføres unntakstilstand i byen med over 200 arrangementer inne og ute i byrommet.
fib.no

undefined

1Nattjazz

Nattjazz er Nord-Europas lengste jazzfestival. Den musikalske profilen favner vidt, fra tradisjonell jazz til world music. Kom, se og hør til og med 6. juni.
nattjazz.no

undefined
undefined

2Smale ”smau”

Bergen er full av sjarmerende smug som bare venter på å bli oppdaget. Og vil du se enda flere fine, gamle bygninger og brosteinsgater er et besøk i 1800-tallets Bergen i Gamle Bergen stedet. 7. juni er det Skillingsbollens dag i den sjarmerende trehusbebyggelsen og 23. juni inviteres alle hekser og trollmenn til magisk St. Hans-feiring.
bymuseet.no
visitbergen.com

3Bergensfest

Fra 11.-14. juni kan du få med deg Patti Smith, First Aid Kit, Röyksopp, Sam Smith, Susanne Sundfør, Thea Hjelmeland,
Tori Amos m. fl. på Bergenhus Festning.
bergenfest.no

undefined

4Fete riff

9. juni spiller en av softrockens store legender, Mark Knopfler, i Bergen.

5Toto

Den gamle supergruppa har mange fans i Norge. Kast deg rundt og se dem live i Bergen 6. juni.

undefined
undefined

6Smakfullt

Håpet om Bergens første Michelin-stjerne til Restaurant Lysverket brast tidligere i år, men maten og stemningen er like god for det. Her er det alltid fullt, så husk å bestille bord!
lysverket.no

7Nostalgia

Garantert gjenhør med mange gamle favoritter når Elton John besøker Bergen 3. juli.

undefined
undefined

8Musikk for ganen

Colonialen er en bergensk suksesshistorie. I gourmet­restauranten i Kong Oscars gate kan du nyte smaksmenyer på 7 eller 12 retter. Eller prøv noe litt mer rustikt i Colonialens kafe og brasseri på Litteraturhuset i Østre Skostredet. De serverer også byens beste frokost!
colonialen.no

Fly til Bergen
Finn billetter