{{percent}}%

25. juni starter Widerøe ny rute fra Bergen til Billund. Dermed blir det ikke bare ”dejlig”, men også enkelt for barnefamilier å dra på tur til Danmark.

Da Legoland åpnet dørene i 1968 kunne bergensere være litt ekstra stolte. En modell av Bryggen i Bergen var nemlig det norske innslaget blant miniatyrbyer bygget av Lego-klosser. Når Legoland i år feirer 50-årsjubileum har rundt 50 millioner små og store besøkt parken og ikke rent få av dem har vært norske. 


I forbindelse med jubileet lanserer Legoland selvsagt noen nye, spennende attraksjoner. Blant annet Flying Eagle i indianerlandsbyen Legoredo; en rutsjebane som gir seriøs ”sus i maven”, som danskene sier. I september i fjor åpnet også LegoHouse, med flotte utstillinger og opplevelsessoner og der man kan lære om Legos historie. Men de etablerte attraksjonene er like morsomme for stadig nye generasjoner av barn. I Miniland kan dere for eksempel se hvordan 830 000 Lego-klosser er blitt til miniversjoner av fem av verdens høyeste bygninger.


Noen minutters gange fra Legoland ligger Lalandia. Her finnes blant annet det tropiske paradiset Aquadome, et 10 000 m2 stort badeland. Fjorårets nyhet, vannrutsjebanen Twister, er allerede blitt manges favoritt. 


 

Men det slutter ikke der, så dere kan like gjerne sette av et par ekstra dager når ferieplanene legges. Bare 20 minutter unna Legoland og Lalandia finner dere Givskud Zoo. Dyreparken er kanskje bedre kjent som Løveparken. Her kan dere nemlig oppleve mektige løver spasere 30 cm fra leiebildøren eller safaribussen. Andre steder i parken får dere følge av sjiraffer, neshorn og innpå 70 andre dyrearter. Og skulle ungene bli lei av ville dyr, finnes det nok av geitekillinger og andre smådyr de kan klappe og kose med. Sett også av tid til en fantastisk rusletur 150 millioner år tilbake i tid og møt kjempestore dinosaurer. (Ikke helt ekte, da.)


Hvis dere skal til Legoland og bor på Hotel Legoland eller i Legoland Holiday Village, kan dere kjøpe et Resort Pass som gir adgang både til Legoland, Lalandia og Givskud Zoo Det 
lønner seg hvis dere har tenkt å besøke alle stedene. n

Her bor du bra med barn

  • Hotel Legoland (morsomme temarom)
  • Legoland Holiday Village (god tumleplass)
  • Lalandia (tropisk paradis)
  • Danhostel Givskud Zoo (bor dere her, kan dere bli med på Go’morgen Zoo før parken åpner)
  • Bomaen (om sommeren kan dere leie telt på savannen i dyreparken)
Widerøe flyr deg til Billund
Finn billetter