{{percent}}%

Kystkultur

En rundreise i Rødøy kommune er en reise i kystkultur. Besøk for eksempel Selsøyvik Gamle Handelssted fra 1770-tallet, bli med på guidede turer til trollfjellene Rødøyløva og Hestmannen, lei kajakk og utforsk de flotte øyene og strendene i området.

Widerøe flyr deg til Bodø, Sand­nes­sjøen eller Mo i Rana
Finn billetter

Avreise fra Bodø


I Sjøgata i Bodø ligger En kopp Café&Bar. Det er et hyggelig sted å vente på Hurtigbåten som går kl. 16 i retning Tonnes og Myken. Både fiskesuppen og bacalaoen kan anbefales.

Fugleparadis

Lovund er kanskje først og fremst kjent for sin store lundefuglkoloni. Cirka 200-300 000 fugler hekker på øya. Mange samler seg her rundt 14. april, som har fått navnet ”Lundkommardagen”, men fuglene kan skues til slutten av august. Men fugletitting er langt fra den eneste grunnen til å besøke øya. Her er det flott turterreng og fiskemuligheter. Lovund Hotell tilbyr hotellrom, rorbuer og overnatting i Nordlandshus og hytter. Du kommer til Lovund med hurtigbåt fra Bodø og Sandnessjøen eller ferge fra Stokkvågen (bussforbindelse fra Mo i Rana).


Festivaløya


Hvert år i juli kommer det nærmere 4000 mennesker til Trænafestivalen. Det er en storslagen opplevelse, men øya, naturen og stemningen der er like spesiell uten folke­havet. Her finnes flere gode – og ­originale – spisesteder og flere ulike ­over­nattingstilbud, fra telt til rorbu og Airbnb. Du kommer til Træna med hurtigbåt fra Bodø og Sandnessjøen eller ferge fra Stokkvågen (bussforbindelse fra Mo i Rana). 
tenktraena.no

Widerøe flyr deg til Bodø, Sand­nes­sjøen eller Mo i Rana
Finn billetter

Ferge-drøm

Mens vi drømmer om en ferge som kan ta besøkende på øyhopping langs hele Helgelandskysten fra Brønnøysund via Sandnessjøen og ut til Lovund, Træna og Myken med samme båt, får du god oversikt over fergeruter på nettsiden under.
backpacker17.com

Widerøe flyr deg til Bodø, Sand­nes­sjøen eller Mo i Rana
Finn billetter