{{percent}}%

Medisin

Pust

Rosmarin har siden oldtiden blitt hyllet for sine medisinske egenskaper. Forskere fra Northumbria University har påvist at hjernens prestasjonsevne forbedres når vi har stoffet 1,8-cineol – en rosmarin­oljekomponent – i blodet. Det tas opp ved at du lukter på urten.

Hukommelse

Hjernetrim

Daglig mental hukommelsestrening har en målbar fysisk effekt på hjernen. Bryt rutiner, pirr sansene – eller kjøp deg en sudoku-bok.
wilco.com

Eksklusivt

Søkepinne

Medlemskap For å kunne søke om opptak i Mensa, kreves en IQ på minimum 131. Har du det, er du blant de to prosentene av befolkningen med høyest IQ. Mensa Norge arrangerer IQ-tester for alle som har fylt 18 år. På nettet finner du tester der du kan øve deg.
mensa.no/iq
geniustest.com

Språk

Trening

Forskere mener at det å lære seg – og bruke – flere språk har en positiv effekt på hjerne­funksjonen, fremfor å forbli én-språklig. Det finnes mange (ofte gratis) App’er og språkopplæring på nett, som Duolingo.
duolingo.com

Smart

Kube

Helt siden Rubiks kube ble lansert på 1980-tallet, har den fargerike IQ-testen blitt presentert som noe av det vanskeligste du kan løse. Likevel er verdensrekorden på bare 5,25 sekunder! Prøv å slå den, du!
gamezone.no

Omega-3

Helsekost

Tran inneholder sunne omega-3 fettsyrer som tar vare på hjernen.
mollers.no

Elektrisk

Impulser

Hvis det fantes et produkt som lovet å gjøre deg ti prosent smartere, ville du kjøpe det da? Disse ”hjerne­trenerne”, som Muse, finnes allerede i overflod, og hevder å stimulere hjernen din med elektriske impulser som skal gjøre deg roligere, mer ­fokusert – og altså smartere.
choosemuse.com

Hjerne

Aktivitet

Den aller beste treningen for hjernen, er trening som bruker oksygen, som jogging, sykling og rask gange. Det kreves ikke høy intensitet, det viktigste er at du mosjonerer jevnlig og helst minimum 30 minutter hver dag. Et par gode joggesko øker treningsgleden.
adidas.com