{{percent}}%

Nå når sommeren nærmer seg, er det igjen tid for historiske spel landet rundt. Med Norge Rundt-billett med Widerøe har du mulighet til å få med deg flere av disse publikumssuksessene i løpet av et par opplevelsesrike uker. Norge Rundt-billetten er gyldig for ubegrenset reise i Norge i 14 dager. Velg mellom billett som dekker én sone (kr 3460,-), to soner (kr 4070,-) eller hele landet (4680,-). Går du for den siste, kan du for eksempel oppleve ”Elden” på Røros og ”Spelet om Helag Olav” på Stiklestad før du avslutter med høy stemning og velsmakende bacalao under Querinifest på Røst.

På neste side får du tips om flere av sommerens spel.

 

6 Favoritter

1


16.–17. juni

Kinnaspelet ”Songen ved det store djup” er et av de eldste historiske spelene i Norge, bygget på samme historie og samme manus i 33 år. Vi snakker 132 forestillinger uten en eneste avlysning.
kinnaspelet.no

Widerøe flyr deg til Florø
Finn billetter

2


25.–29. juli

Siden 1954 har ”Spelet om Helag Olav” trollbundet over 800 000 publikummere. Spelet blir fremført på Stiklestad, slagstedet der Olav Haraldsson falt i 1030. Rundt 700 personer er involvert i og rundt årets forestilling.
stiklestad.no

Fly til Trondheim
Finn billetter

3

25. juli–4. august

Slegghaugene midt i verdensarven Røros danner en majestetisk scene for dramatikken i musikkspelet ”Elden”. Her blir vi tatt med tilbake til 1718–19, da 10 000 svenske soldater – på ordre fra Karl XII – gikk mot Trondheim for å ta over Norge. Det pleier å være fulle tribuner, så bestill billetter nå!
elden-roros.no


Widerøe flyr deg til Røros
Finn billetter

4


27. juli–8. august

På Oppdalstunet på Sverresborg Folke­museum kan du også i år se den elle­ville musikal­komedien ”Slaget på Testiklestad”. Her pleier det å være full jubel og utsolgte forestillinger, så raska på!
sverresborg.no

Fly til Trondheim
Finn billetter

5


2.–5. august

Langt vest på Romsdalskysten ligger det gamle fiskeværet Bud omgitt av storhavet med holmer og skjær. På en høyde med utsikt over den beryktede Hustadvika ligger Ergan kystfort, og her fremføres ”Atlanterhavsspelet”. Med kysthistorien som ramme lover ensemblet mystikk, humor og heftig dramatikk. Leier du bil på flyplassen, kan du også få med deg den vakre Atlanterhavsveien, kåret til én av verdens vakreste bilturer, når du først er på disse trakter.
atlanterhavsspelet.no

Widerøe flyr deg til Molde
Finn billetter

6

1.–5. august

Operaen om den venezianske adelsmannen Pietro Querini og hans mannskap som strandet på Røst i 1431 ble en publikumssuksess da den ble urfremført på Røst i 2012. Mange ser frem til årets nypremiere, så her gjelder det å sikre seg billetter. Nattkonserten med Kari Bremnes 3. august er det også mange som gleder seg til.
querini.no


Widerøe flyr deg til Røst
Finn billetter