{{percent}}%

– I 2010 meldte jeg meg på et grunnkurs i kajakk sammen med fruen, forteller Lasse Tjønnøy. Etter det har han vært svært så aktiv, både på havet og i styre og stell i Bodø Kajakklubb. I forbindelse med klubbens 40-årsjubileum har det til og med blitt bok.

Boken ”Vilt, vått og vakkert” har vært et dugnadsprosjekt der mange av klubbens medlemmer har bidratt med tekst og bilder, forteller Lasse. Selv har han vært redaksjonssjef og sørget for å flette sammen alle historiene som gjenspeiler den allsidige aktiviteten i klubben. Han står også selv for flere av tekstene og bildene i boken, og har vært ansvarlig for selve bok­produksjonen. 
– Vi ønsker å nå alle som er interessert i kajakkpadling og friluftsliv, og har lagt vekt på at boken skal være attraktiv for flere enn våre medlemmer, og for både nybegynnere og viderekommende innen padling, sier den ivrige padleren. 


MANGFOLD

For alle som vil vite mer om padling rundt Bodø, er det bare å skaffe seg boken ”Vilt, vått og vakkert”. (Kan bestilles på bodokajakk.no)

Selv fordeler han fritiden på tre forskjellige kajakker: Én røff i plast som brukes til litt action i bølgene, gjerne sammen med andre fra klubben, og alltid med hjelm og godt utstyr, bedyrer Lasse. Én turkajakk i glassfiber med god plass til bagasje, og én litt raskere trenings­kajakk. I tillegg deltar han i den ikke altfor kjente sporten kajakkpolo sammen med klubbkamerater, da i lånt kajakk fra klubben. Kajakkpolo har for øvrig også fått omtale i boken.
Det samme har klubbens første organiserte langtur med kajakk fra Bodø til Brønnøysund, en sagnomsust kryssing fra Bodø til Røst samt eventyrer Randi Skaug sine beskrivelser av turen fra Støtt til Lødingen i kajakk. Noe for enhver smak, med andre ord.


I STORM OG STILLA

– Kajakkpadlere i Salten-området har en rikholdig meny å velge fra, enten man søker rolige og trygge forhold eller større utfordringer i eksponerte om­givelser, forteller Lasse Tjønnøy. 
Området byr på rikelig med hvite sandstrender, et rikt fugle- og dyreliv og en variert skjærgård. Selv tar han gjerne utgangspunkt i klubbhuset ved Kvalvika. Derfra kommer man fort til Store Hjert­øya og Lille Hjertøya og andre fine plasser. Rundt 100 av klubbens medlemmer har kajakkene sine liggende der, og møtes jevnlig til turer og trening. 
Kajakkpolo, derimot, trener medlemmene på i basseng. Under NM, der Bodø Kajakklubb 
er ett av kun seks-syv lag, foregår matchen med padle­åre og ball på en 35x23 meter stor utendørs bane i det våte element.
Fra en sped start i 1977 med kun 18 med­lemmer, har Bodø Kajakklubb i dag 550 medlemmer. – Men det er bare vel 150 som kan regnes som aktive, sier Lasse, som har vært kasserer i klubben i mange år, og styremedlem 
i til sammen syv år.

Lasse Tjønnøy

Stilling:
Senior Business Controller

Alder:
55 år

Bor:
Bodø