{{percent}}%

Ti på Topp

Flere kommuner har laget turløyper og turkart som er greie å følge. Er du ikke kjent i området, er det lurt å kjøpe en oversikt over stier og ruter til fjells. For mer informasjon, se
tipåtopp.no
hiking-lofoten.net

Film

Filmen ”Nordfor sola” av Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum gjorde Kvalvika kjent for allmennheten. Se filmen, og ta turen innom hytta Hakuna Matata som gutta bygde av rekved og drivtømmer, og skriv i gjesteboken. Ta også gjerne turen opp på fjellet. Der ligger det et idyllisk vann, og høyere opp har du flott utsikt over verden.
nb-no.facebook.com/nordforsola

Overnatting I

For de mer bedagelige finnes det hoteller, rorbuer, feriehus og lavvoer, men du må huske å booke i god tid, for Nord-Norge er populært!
nord-norge.com
booking.com

Overnatting II

Reiser du på sparebluss, finnes det likevel fine måter å bo. Prøv deg på Couchsurfing (sofa­surfing) eller Air B&B. Du kan også gi en håndsrekning mot kost og losji gjennom Workaways. Eller reis med telt og fiskestang. Alle­manns­retten sikrer deg mulighet til å campe (nesten) hvor som helst.
couchsurfing.com
airbnb.no
workaway.info

Lynvisitt

Hurtigruten frekventerer mange steder langs kysten, fra Bergen i vest til Kirkenes i nord. I noen byer ligger båtene i flere timer, og da er det mulig å gå om bord og være litt turist. Enkelte av båtene har både sauna, boblebad og basseng på dekk. Og selvsagt restaurant og bar.
hurtigruten.no

Skattejakt

Et annerledes og rimelig alternativ for å komme seg ut med barna, er Geocaching. Du trenger kun mobil med GPS. Så tar du med deg en liten gave, som du kan legge igjen der skatten ligger gjemt. Enkelte steder er de flinke til å legge inn lokalhistorie i tillegg til gode rebuser du må løse for å finne skatten. I Lofoten finner du for eksempel en skatt med opplysninger om Draugen. For mer informasjon om geocaching, se
geocaching.com

Ridetur på Gimsøya

På Hov Hestegård på Gimsøya får du tildelt din egen søte og snille islandshest som tar deg med på tur på myke naturstier blant fiskehjell, bergknauser og blåbærlyng. Og på stranden! hovhestegard.no Topptur på ski Lofoten Ski Lodge på Kalle tilbyr opplegg med guide, god mat og overnatting i restaurerte rorbuer. Etter en lang dag på tur i fjellet smaker det ekstra deilig med en øl i baren og et friskt bad i havet før du setter deg i badstua på kaikanten.

VM i skreifiske

I mars hvert år avholdes VM i skreifiske i Svolvær. Meld deg på! Kanskje er det du som kan dra i land stortorsken og verdens­mestertittelen neste gang?
vmiskreifiske.no
lofotenskilodge.com

ˇ

For mer informasjon, se
nordnorge.com