{{percent}}%

Min ambisjon er alltid å lage en utstilling som i seg selv er en ”reason to go”, sier Venke Hoff, eier og primus motor bak KaviarFactory. Det har siden åpningen i 2013 resultert i fire ambisiøse og anerkjente utstillinger med norske og internasjonale kunstnere. Fra 1. mai ser Venke frem til å vise utstillingen PAINTING OR NOT, der 39 kunstnere på dagens internasjonale kunstscene vil være representert. Den offisielle åpningen vil skje 15. juli av ingen ringere enn HKH Dronning Sonja som besøker Henningsvær i forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25-årsjubileum.

Venke og den like kunstinteresserte ektemannen Rolf Hoff kjøpte den gamle kaviarfabrikken i 2006. Målet var å tilby en arena og en møteplass for samtidskunst, og beliggenheten et godt stykke utenfor allfarvei gjør bare opplevelsen ekstra eksotisk. Den tidligere flyvertinnen har fått mengder med rosende omtale og Vågan kommunes kulturpris, men har også støtt på både Janteloven og byråkratiske hinder.

»Min ambisjon er alltid å lage en utstilling som i seg selv er en ”reason to go”.«


Høyaktuelle Marguerite Humeaus’ installasjon fra fjorårets utstilling har fått permanent plass på KaviarFactory. Hun er innkjøpt av MoMA og Tate.


Vintage torske­­­rogn fra Henningsvær.

– Hadde jeg visst om alle utfordringene og prob­lemene, hadde jeg nok aldri satt i gang, sier kunst­­elskeren, som har gjort det gamle fyret i Henningsvær til sitt hjem. Der har blant andre Toppen Bech vært og gjort opptak til TV-programmet ”Herskapelig”.

– Det var ingen som trodde på meg i begynnelsen, fortsetter Venke, – men jeg klorte meg fast og har vist stayer-evne. At kjente kunstnere har stilt opp fra dag én – både som utstillere og med fysiske bidrag til interiøret, har også betydd mye. – Bjarne Melgaard har donert dørhåndtak og street art-kunstneren Pøbel har laget maleri på handicap-toalettet, forteller Venke stolt.

2016

Above the ARTic circle

38 kvinnelige kunstnere fra 21 land, deriblant Cindy Sherman, Ida Ekblad og Marina Abramović.

2015

Bjarne Melgaard

Expected/Unexpected Utvalgte arbeider 1995-2015.

 2014

Speak Through Art

Diverse kunstnere
– blant andre kinesiske Ai Weiwei og Kjartan Slettemark. 

2013

Different Lights

– Lofoten Per Barclay og Marie Bovo.