{{percent}}%

Om sommeren strømmer artister i verdensklasse til Oslo, og menger seg med nasjonale stjerneskudd og favoritter.

Sol, sommer og høy stemning i hovedstaden – her er det bare å velge og vrake i store musikkopplevelser. Fra 15.–17. juni feirer Norwegian Wood 25-årsjubileum. Dette har alltid vært festivalen dit folk kommer for å se sine ikoner. Siden 1992 har artister som Bob Dylan, Van Morrison, Bryan Ferry, David Bowie, Roger Waters og Lou Reed gitt festivalfolket intim klubbstemning fra scenen i Frognerbadet. Noen år i strål­ende sol, andre i et hav av gjørme, men sånn er det bare.

 


Få med deg en eller flere av festivalen i Oslo i sommer!


God stemning på Øyafestivalen i fjor.

 Neste festival ut er Over Oslo, som på rekordtid har rukket å bli en publikums­favoritt. Fra 21.–24. juni kan du ta turen opp til Grefsenkollen for å høre Highasakite, Aurora, Bo Kaspers Orkester, Sivert Høyem, The Waterboys, Röyksopp og mange flere kjente stemmer.

Øyafestivalen trekker tusenvis av musikk­interesserte til Tøyen­parken i august.

Samme helg blir det Piknik i Parken. For tredje år på rad inviterer festivalen til Oslos største piknik, i år med kjente artister som First Aid Kit, Fader John Misty, Solange, Cass McCombs, Band of Gold, Marte Wulff og Skam-fenomenet Nils Bech på scenen. Her ligger folk slengt rundt i gresset mens de prater, lytter og koser seg med kald drikke og mat fra byens food trucks. PiP er kos og fest i tre dager til ende.

 


Lana del Rey er en av artistene mange ser frem til å høre på Øyafestivalen denne sommeren.


Badetemperaturen i Oslo blir fort over 20 grader. Her fra den populære badestrand­en Huk på Bygdøy.

8.–12. august er det klart for Øyafestivalen, etter hvert godt etablert i Tøyenparken. Øya har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler, noe som setter sitt preg på alt fra mat – økologisk, selvfølgelig – og kilde­sortering av alt fra popcornemballasje til sneiper, til trykksaker og dopapir. Blant årets rundt 50 artister og grupper finner du Lana del Rey, Pixies, Gabrielle og Lars Vaular.

Men festival-Oslo byr på mer enn rock og pop. Oslo Jazzfestival (12.–19. august) lover et bredt spekter av jazzopplevelser, Oslo Kammermusikkfestival (17.–26. august), med primus motor Arve Tellefsen i spissen, samler kammer­musikkensembler og -solister til ti dagers musikkfest, og fra 18.–20. august fylles Rådhusplassen med mennesker, farger, lukter, smaker, lyder og opplevelser under Melafestivalen.