{{percent}}%

SOMMER I MIDT-NORGE

Er du på jakt etter et unikt opp­legg for vennegjengen på Trond­heimstur? I en kajakk får du muligheten til å oppleve byen fra et annerledes perspektiv. Firmaet Trondheim Kajakk tilbyr en rekke opplevelsesrike utflukter langs Nidelven, som renner 31,2 kilo­meter nordover fra 161 meter over havet i Selbusjøen til munningen ved Brattøra i Trondheimsfjorden, nær byens sentralstasjon.

Eller hva med å booke en romantisk tur for to, der kajakkturen avsluttes med blåskjell, fiskesuppe eller bacalao på restaurant Lille Skansen etterpå? Eller prøv deg på nattpadling. Med varme klær og godt følge i kajakken kan du se lyset fra kveldslivet i Trondheim speile seg i vannet, mens bylarm fortrenges av lyden av late åretak som bryter vannflaten.

Trondheim byr også på et yrende byliv, og på Inderøy, noen kilometer nord for byen, finner du turistfavoritten Den Gyldne Omvei.

1

Sjarm til lunsj


I et gammelt trehus fra 1700-tallet ligger en av Trondheims koseligste kafeer, Baklandet Skyds­station. Gulvet er skjevt og møblene knirker, men maten er deilig hjemme­laget. Kafeen er spesielt kjent for sitt danske sildebord og klapp-kak (en lokal sandwich).
skydsstation.no

2

God frokost

Etter ti år på tronen for Norges beste hotellfrokost måtte Scandic Nidelven Hotel i fjor se seg forbigått av Thon-hotellene Svolvær og Rosenkrantz, men frokostbuffeen imponerer fremdeles.
scandichotels.no

3


Festdager

Hvert år rundt Olsok fyller Olavsfestdagene Trond­heim med fest og folkeliv, kvalitetskonserter, foredrag, pil­grimsvandring, gudstjenester, gratis­­arrangement og opplevelser som berører. 28. juli–5. august arrangeres
festivalen for 55. gang.
olavsfestdagene.no

4


SUP

Stand Up Padling (SUP) er den raskest voksende vannsporten i verden. I Trondheim kan du velge 1,5 timers introduksjonskurs eller et mer avansert to-dagers kurs. Sommerstid kan du prøve SUP-Yoga, SUP-Fitness eller SUP-Pilates på padlebrettet også.
trondheimkajakk.no
gosup.no

5


Langs Nidelven

Turene padles daglig (med litt værforbehold) fra faste møte­steder langs elven og varer i cirka to timer. I tillegg må du beregne tid for en 20 minutters introduksjon om padling, sikkerhet og utstyr. Alt av utstyr er inkludert i prisen.
trondheimkajakk.no

6


Midt i matfatet

Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar åtte minutter mer – eller en dag, en uke, en hel sommer. Veien går mellom vakkert kulturlandskap, der spisesteder og gårdsutsalg med kortreist mat ligger som perler på en snor.
dgo.no

7

To rom og Kjøkken


Det ble ingen Michelin-stjerne i år heller til den populære restauranten, men fulle bord hver kveld i år etter år sier sitt. Her serveres retter i toppklasse fra folk med lidenskap for god mat og drikke.
toromogkjokken.no

8

Life and the Universe

18.–23. juni flytter verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival  til Norges teknologihovedstad Trondheim. En mengde nobelprisvinnere og øvrige forskere og musikere i verdensklasse er sammen med verdensrommets pionerer ventet til festivalen. Den akademiske superstjernen og musikkelskeren Stephen Hawking er en av foredragsholderne.
ntnu.no/starmus

Fly til Trondheim
Finn billetter

ˇ

For mer informasjon, se
trondelag.com