{{percent}}%

Øyhopping

Øyhopping i Helgeland har blitt svært populært de seneste årene. Fra Brønnøysund kan du utforske Himmelblå-riket på Ylvingen og finne fantastiske badestrender på Vega. Tar du hurtigbåten til Herøy, kan du sykle på de mange øyene både på Herøy og Dønna før du via Sandnessjøen returnerer til Brønnøysund – eller Bodø – med Hurtigruten.
visithelgeland.com

Festivalmat

Hildurs Urterarium står for matserveringen på Rootsfestivalen. Restauranten startet opp i 1988 med tilholdssted i eget hjem på Tilrem, fem km nord for Brønnøysund. Tilrem har samlet mennesker helt siden vikingtiden, og fremdeles kommer folk fra fjern og nær for å nyte smakfull mat og godt selskap.
hildurs.no

Din egen øy

Brønnøy og Sør-Helgeland er et eldorado for kajakkpadlere. Med store grunnvannsområder og tusenvis av øyer, holmer og skjær kan du finne din egen øy, din egen strand, ditt eget paradis. Her kommer du nær på natur, fugle- og dyreliv.
visithelgeland.com
visitvega.no

Verdensarven

Vegaøyene ble skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv i 2004. Det unike kulturlandskapet i området er et resultat av samspillet mellom menneske og natur over lang tid. Særlig er det lagt vekt på den unike ærfugl- og duntradisjonen. Statusen er også en hyllest til kvinners bidrag i dunprosessen.
visitvega.no
verdensarvvega.no

Småskala

Lokalmatbutikken i Brønnøysund tilbyr et bredt spekter av varer og produkter fra kjente og litt mindre kjente småskala­produsenter. I tillegg driver de nettbutikk. Produserer også egne produkter som krydder og te. Driver både kafe og pub med salg av øl fra norske mikrobryggerier.
lokalmatbutikken.no

Trollfjell

Torghatten er en av Norges store turistattraksjoner, også kjent fra sagnet om ”Trollfjell i Nord”. Det er 258 m høyt og har et cirka 200 m langt, 20 m bredt og 30 m høyt hull tvers igjennom fjellet. Mellom 40-50 000 turister tar turen hit hvert år.
visithelgeland.com

Widerøe flyr deg til Brønnøysund
Finn billetter