{{percent}}%

Coolt på bryggekanten

Lenge siden du har vært en tur i Tigerstaden? Har du en det hadde vært hyggelig å overraske med en tur? Hotell- og restaurantscenen i Oslo har fått noen spennende nykommere den seneste tiden. Planlegger du å slå litt på stortromma, er det aldri feil å bo på The Thief, helt ytterst på kaikanten på Aker Brygge. Dette er blitt kjendisenes favoritt, men også et sted hvor vanlige Oslo-folk går for å se eller bli sett. Thief Roof har den beste utsikten i byen, her nyter dere panorama mot fjorden, skogkledde åser og hovedstadens nye skyline mens dere sipper kald prosecco eller en cocktail eller tre. Torsdag– lørdag sørger husets egen DJ for stemningen. Nylig gjenåpnet også Thief Foodbar i revampet utgave og med oppgradert meny. Dog ikke mer avansert enn at både burgere på brioche og hjemmelagede tortillas frister smaksløkene – eller hangoverhodet. Skyll det hele ned med klassiske cocktails eller iskaldt øl. Og deretter er det kanskje tid for en power nap…
thethief.com
visitoslo.com

1Himmelsk

Nettopp det betyr Sawan på thai, og akkurat sånn oppleves et besøk i den gamle murvillaen på Frogner som i årevis huset den legendariske restauranten Le Canard. Interiøret er like smakfullt som det som serveres på tallerkenen.
sawan.no

2 Inspirasjon

Amerigo Bar & Grill ble i avisen DN kalt ”en krysning mellom industriell bananrepublikk og kontinental nostalgi i lær, marmor og metall”. På Solli Plass kan du uansett få smakebiter fra det amerikanske kontinentet, fra ceviche og taco til bastante proteiner fra kullgrillen.
amerigo.no

3Folkelig gourmet

Nordisk izakaya omtaler Bokbacka seg som. Med andre ord, en nordisk variant av en sjanger innen det moderne japanske kjøkken. Uansett handler matlagingen her mest om å finne de råvarene som er best og spise dem når de er på sitt beste. Det konseptet ser ut til å funke fint. Den lange matbaren har vært fullsatt siden åpningen.
bokbacka.no 

4 Kulturhus

I de gamle lokalene til Christiania Sparebank i Kvaderaturen åpnet nylig Sentralen, et kultur- og innovasjonshus med høye ambisjoner. Her har også en gjeng stjernekokker med Even Ramsvik (Ylajali) i spissen åpnet et spennende, uhøytidelig spisested.
sparebankstiftelsen.no/sentralen

5Småretter

BA 53 i Bygdøy allé på Frogner serverer mengder med småretter med smaker i kategorien lekent og røft, jordnært, ærlig og veldig godt. På jakt etter et hyggelig chambre séparée til vennegjengen på Oslo-tur? Prøv her.
ba53.no

6Nytt og moderne

Thon Hotel Rosenkrantz gir ikke akkurat inntrykk av at det er en hallingdøl med gnier-image som eier stedet. Her er det gjennomført design, Bose musikkanlegg på alle rom, lounge i toppetasjen, stort treningsrom og fransk brasseri i forlengelsen av lobbyen. Gratis Wi-Fi og både frokost og kveldsbuffet inkludert i prisen gjør dette til en ny favoritt.
thonhotels.no

7Rett bak Slottet

Dere kan ikke bare spise. Dere må sove også. Camillas Hus i Parkveien er et aldeles nydelig luksushotell med bare syv rom, det ene mer delikat og komfortabelt enn det andre. Skal du overraske kjæresten med en romantisk weekendtur, kan det knapt bli bedre.
camillashus.no

8Fransk hemmelighet

Ostebutikken ved Birkelunden på Grünerløkka er verken ny eller trendy. Derimot er stedet særdeles hyggelig og avslappet, sjarmerende og bittelite, med en liten bistromeny av smakfulle franske retter, og selvsagt ost. Masse ost. Som du også kan kjøpe med deg hjem.
ostebutikken.com