{{percent}}%

Fra 9.-14. juni gjester verdens­eliten i sandvolleyball Stavanger for femtende gang. Med Swatch og Red Bull på laget er det klart for et større og bedre sirkus enn noen gang tidligere, og arrangørene av Stavanger Major 2015 satser på publikumsrekord – både på spille­banene innerst i Vågen og på hovedarenaen ved konserthuskaia. Her vil det naturlige amfiet utenfor Stavanger Konserthus fungere som tribuner for en av spillebanene, der det vil være gratis adgang til å se verdensstjernene leke seg i sanden.

Stavangerpublikumet er kjent for å skape god stemning, men her er det plass til besøkende fra resten av landet også. Finalene spilles lørdag 13. juni for damer og søndag 14. juni for herrer.

Kombiner underholdning i verdens­klasse med noe av alt det andre Stavanger og omegn har å by på (se neste side).
wtstavanger.com

1Vinfest

Når du leser dette har Stavanger Vinfest akkurat satt korken i flasken for i år. Men i midten av april neste år arrangerer byens beste restauranter på nytt fest med fantastiske kokker og Europas fremste vinsmakere.
stavangervinfest.no

2Jærmuseet

Senteret er et møtested mellom natur, kultur og teknologi, fullt av spennende opplevelser.
jaermuseet.no

3Norsk Oljemuseum

Et moderne og inter­aktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden.
norskolje.museum.no

undefined

4NuArt

Bli med på gratis byvandring og se Stavangers mye omtalte gatekunst.
nuartfestival.no

undefined

5Norsk Hermetikkmuseum

“Ikke noe snikk snakk, Bjelland hermetikk, takk”. Få med deg historien om hermetikkindustrien. Museet har gjenskapt et autentisk fabrikkmiljø fra midten av 1920-årene.
museumstavanger.no

undefined

6Flyhistorisk museum

Få et innblikk i norsk flyhistorie fra andre verdenskrig og frem til i dag. Her er mange flotte gamle fly og en ekte flysimulator.
flymuseum-sola.no

undefined

7Renaa: Matbaren

Da den nye nordiske Michelinguiden kom ut i februar mente blant andre Eyvind Hellstrøm at Stavangers sjefskokk Sven Erik Renaa var snytt for en stjerne. Ta en tur og finn ut for deg selv.
restaurantrenaa.no

undefined

8Gamle Stavanger

Eller Straen som området også kalles, er Nord-Europas best bevarte trehus­bebyggelse. I skråningen vest for Vågen ligger 173 vernede og restaurerte hus som ble oppført fra slutten av 1700-tallet.
regionstavanger.com

undefined

Fly til Stavanger
Finn billetter