{{percent}}%

Etter 12 år som flyvertinne, først i Air Europa med base på Mallorca, deretter i Braathen SAFE og SAS med base i Oslo, bestemte Kristin Heggdal seg for å flytte tilbake til hjembyen Molde. Der ville hun kombinere livet som småbarnsmor med å starte bakeri og kafé etter inspirasjon av Åpent Bakeri, favorittbakeriet i Oslo.

Bakererfaring var det så som så med, men etter mange år i hovedstaden var både Kristin og mannen Stig Kristoffersen både fokusert og fiksert på gode bakervarer, god kaffe; ja, rett og slett det gode kafélivet.

– Vi så hva Oslo og andre byer hadde, og dermed kom ideen om å starte en bakerikafé i Molde. Det var dette byen manglet, et unikt kafémiljø med fokus på håndverksbakte brød og boller.

I 2008 åpnet Fole Godt i Nobelbakken i Molde med fire ansatte. I dag har bakeri­kafeen flyttet til større lokaler i Outzen Strøket i Molde sentrum, og staben teller 21 medarbeidere.

Fole Godt:
Bakerikafé
Gründer:
Kristin Heggdal
folegodt.no

Her bakes det både dag og natt, sju dager i uken. Og ut av bakerovnene kommer en strøm av kanelsnurrer, rundstykker, rustikke surdeigsbrød og mye annet godt. Brødene har kaldhevet i timevis og tar innpå et døgn å få ferdige.

– Bakingen vår er basert på mange års erfaring, prøving og feiling, forteller Kristin. – Vi er et ekte håndverksbakeri, med den enkle filosofien at lang liggetid på kjøl gir brødene bedre smak og finere farge.

Og både kafégjester og folk som bare skal ha med seg et brød eller to hjem, strømmer til lokalet i Storgata. Bakervarene har nemlig rykte på seg for å være nettopp fole gode. (For de uinnvidde kan vi opplyse at fole godt er romsdalsdialekt for noe som er innmari godt.)

Det koselige interiøret i kafeen har Kristin kjøpt for en billig penge rundt omkring på bygdene.

– Jeg reiste rundt i Europa og hentet ideer og inspirasjon, men skjønte fort at jeg måtte skape min egen identitet. Ikke minst i og med at jeg hadde null kroner til møbler, ler Kristin Heggdal, som, til tross for et kobbel med dyktige medarbeidere, er å finne bak disken i bakerikafeen.

Etter et par års drift sluttet også Stig i jobben og begynte full tid i bakeriet.

– Det ble starten på et hardtarbeidende eventyr som vi ikke ser slutten på ennå. Heldigvis, ler Kristin.

Fole Godt anbefaler

Kundene skryter av kanelsnurrene og rugbrødet.