{{percent}}%

Utendørskunst

I Vesterålen finner du tre utendørs kunstverk som tilhører prosjektet Skulpturlandskap Nordland. Ett av disse verkene er ”Mannen fra havet”, en 430 cm høy jernskulptur som er plassert i Bø i Vesterålen. Verket er laget av den norske kunstneren Kjell Erik Killi Olsen.
skulpturlandskap.no

Guidet tur på Møysalen

Fra juni til september arrangeres det guidede turer til Møysalen med Møysaltur. Turen starter med båtskyss fra Hennes i Hadsel, hvor det også finnes et nasjonalparksenter med informasjon om området. Varighet ca. 10 timer.
moeysalen.no

Hvalsafari

Fra Andenes kan du bli med ut på havet i båt med Hvalsafari AS for å se etter hval. Flere ulike arter hval kan dukke opp, men det er mest vanlig å se spermasetthval. På land kan du besøke hvalmuseet og lære mer om de mektige dyrene.
whalesafari.no

Reis med romskip

Utenfor Andenes finner du Andøya Space Center og romskipet Aurora som er et besøkssenter. Her kan du bli med på virtuelle reiser i verdensrommet, delta i eksperimenter, lære om nordlyset og verdensrommet. Aktivitetene og utstillingene passer for folk i alle aldre.
spaceshipaurora.no

Hundeglede

På Andøya, sør for Risøyhamn, finner du kennelen Husky Andøy. Her kan du bli med på tur med hundeslede om vinteren og med vogn om sommeren. Det er overnattingsmuligheter på stedet.

husky-andoy.com

Norsk Hurtigrutemuseum

”Verdens vakreste sjøreise” blir den kalt, reisen med Hurtigruten langs Norges kyst. Hurtigrutens ”fødeby” er Stokmarknes, og her kan du besøke Hurtigrutemuseet som tar deg med gjennom hele Hurtigrutens historie. Skipet M/S ”Finnmarken” er en del av museet.
hurtigrutemuseet.no

Trollfjorden

Opplev den smale Trollfjorden fra båt. Ved åpningen er fjorden 70 meter bred, og den stikker to og en halv kilometer inn i et vilt fjell-landskap. Fra Melbu kan du bli med rib-båt med North Explorer. Det er også flere båtavganger til Trollfjorden fra Svolvær i Lofoten.
explorer.no