{{percent}}%

Nattjazz

Er du klar for Nord-Europas lengste jazzfestival? Den musikalske profilen favner vidt, fra tradisjonell jazz til world music. Fra 25. mai–2. juni er det igjen tid for å vandre gatelangs i soloppgang, fuglekvitter og sommerluft, med musikk i blod og hode. 
nattjazz.no


Den Nationale Scene


For første gang kan du oppleve Kristin Lavransdatters fascinerende liv på scenen – som musikal. Et mektig ensemble av skuespillere, sangere, musikere og dansere løfter frem den dramatiske fortellingen, og i spissen står Herborg Kråkevik som Kristin. Forestillingen spilles i april og mai. 
dns.no

22. Grieg in Bergen festival

Med 40 konserter gjennom ti uker er Grieg in Bergen en av Norges største kammermusikkfestivaler, og presenterer artister og ensembler fra rundt 15 land. Konsertene fremføres i Korskirken fra 18. juni–25. august.
grieginbergen.com


Festspillene


Fra 23. mai–8. juni er det nok en gang tid for Nordens største musikk- og teaterfestival. I 15 festspilldager innføres unntakstilstand i Bergen med over 200 arrangement inne og ute i byrommet.
fib.no

Bergenfest

Bergenfest er Vestlandets største musikkfestival og finner sted i vakre omgivelser på Bergenhus Festning, ytterst på Bryggen i Bergen. I løpet av en femdagers periode i midten av juni hvert år byr Bergenfest på det aller beste av internasjonale og norske artister i en herlig sjangerblanding.

Fra 12.-16. juni kan du blant annet se og høre Nick Cave & The Bad Seads, Sigrid, Astrid S, Gabrielle, James Bay m. fl.
bergenfest.no


KODE


Den lange rekken av «oljerom» utgjør en sentral del av Per Barclays kunst fra slutten av 1980-tallet og frem til i dag. Verkene har i hovedsak tatt form av fotografier av ulike interiører hvor gulvflaten er dekket med olje, etter hvert også med andre væsker som vin, vann, blod og melk. Virkningen er spenningsfylte speilinger – vakre og brutale. Blant rommene han oppsøker er palasser og kirker, slaktehus og nordnorske naust. Utstillingen varer frem til 30. april. 
kodebergen.no

ˇ

For mer informasjon, se
visitBergen.com