{{percent}}%

Fartsvidunder

Banebrytende

Rolex Daytona er legendarisk av mange grunner. Funksjonen for å måle gjennomsnittsfart ga den popularitet i racing­sporten, en tilknytning som understrekes av at den er oppkalt etter den kjente Daytona-banen. Så hjalp det nok at filmikon og racerbil-entusiast Paul Newman la sin elsk på klokken. Og ikke minst de mange antallsbegrensede ut­gavene som er blitt samlerobjekter og samtale­emner blant kjennere.
rolex.com

Beskyttet

Vendepunkt

Jaeger-LeCoultres ikoniske Reverso fylte 85 år i 2016. Den ble visstnok laget som respons på en utfordring fra en polospiller i India: Kunne noen lage en klokke som ikke ble knust i løpet av en kamp? Den vendbare løsningen ga en bonus: Uendelige variasjoner for utsmykning og hemmeligheter på baksiden, med alt fra verdenskart til alternative klokkevisninger.
jaeger-lecoultre.com

Originalen

Ur-piloten

IWC mark XI er pilot­klokken som inspirerte alle andre pilotklokker. Om du leter i vintagebutikkene på nettet, kan du komme over en av de originale som ble laget for ekte piloter. Eller du kan kjøpe hyllest-utgaven som nylig ble laget av IWC selv, Mark XVIII edition “Tribute to mark XI”.
iwc.com

Flyvedyktig

Supersonisk

Breitlings Chronoliner Blacksteel er basert på en pilotklokke fra 1950-tallet, og er nyttig for flyvere og alle andre som trenger å holde styr på tre tids­soner samtidig, dessuten gjør 24-timersvisningen at du ikke glemmer hva som er dag og natt. Og så ser den bra ut, da.
breitling.com

Universalur

Hat trick

På 1970-tallet tok de nye kvartsurene over markedet, og de mekaniske klokkemerkene måtte tenke nytt. Patek Philippe lanserte Nautilus, og skapte det moderne markedet for luksus-sportsklokker. Designet, som siden har kommet i utallige varianter, var inspirert av et koøye på båter, og tanken var at uret skulle være på armen både når du dykket, var i selskap og «drepte drager på styrerommet».
patek.com

Verdensmester

Titanisk

TAG Heuers Monza ble først lansert i 1976 for å feire samarbeidspart­neren Ferraris seier året før, da Niki Lauda vant VM i en nykonstruert bil. I 2016 ble 40-årsjubileet feiret med en ny versjon med nytt urverk og større urkasse i titan, sammen med de klassiske røde og svarte fargene.
tagheuer.com

Retrofuturistisk

Alternativ tid

Urwerk er ikke blant de mest klassiske merkene, men de tar mekanisk urmakerkunst svært alvorlig, og setter sin stolthet i å finne løsninger som ikke bare er originale, men også presise og solide. UR-210-modellen finnes i mer og mindre sci-fi-aktige eller fantasifulle utgaver, og viser til og med hvor mye mekanisk kraft du genererer til urverket, så du vet når du har sittet for mye stille.
urwerk.com