{{percent}}%

1


15.–17. juni

Da Pip (Piknik i parken) startet opp, var det mest fokus på pledd og kos, men de seneste par årene har de også sikret seg solide navn på plakaten. Samtidig er den intime og hyggelige stemningen i parken ved Vigeland-museet bevart. Se frem til Susanne Sundfør, Phoenix, Rhye og Nils Bech m.fl. – og den gode maten fra foodtruckene.
pipfest.no

2


5.–8. juli

Reisen til Trænafestivalen starter idet du kjøper festivalpasset ditt, skriver arrangøren på hjemmesiden. Verdens vakreste festival ligger tre timer med båt ut i havgapet fra Sandnessjøen. Mye bra musikk i år også, som Fihe og Sassy 009, men her er det uansett beliggenhet og opp­levelse som er det viktigste.
trena.net

Widerøe flyr deg til Sandnessjøen
Finn billetter

3

5.–9. juli

Skandinavias største festival for akustisk verdens­musikk presenterer hvert år cirka 300 artister fra hele kloden. Årets festivaltema er ”Dansen i musikken – musikken i dansen”.
fordefestival.no

4


16.–21. juli

For 22 år siden stod Molde på hodet da Van Morrison gjestet Moldejazz, både med egen konsert og som overraskelsesgjest på Bob Dylans konsert dagen før. 18. juli vender han endelig tilbake med storslått konsert på Romsdals­museet. Dette blir den eneste konserten Van the Man gjør i Norge i år.
moldejazz.no

5


17.–18. august

Parkenfestivalen i Bodø sikret seg a-ha på plakaten i år, og er allerede utsolgt. Men vi nevner den likevel, dette er nemlig en herlig festival du ikke bør gå glipp av, så vær tidlig ute med billettbestillingen for neste år!
parkenfestivalen.no

6

19.–21. juli

Slottsfjellfestivalen er ­landets fremste ”se og bli sett”-festival. I vakre om­givelser på Slottsfjellet finner de fleste noe de liker. I år ­kommer blant andre Sondre Justad, First Aid Kit, Cashmere Cat og Alan Walker.
slottsfjell.no


7


19.–21. juli

Buktafestivalen i Tromsø er en klassiker, arrangert hvert år siden 2004 med et vell av kjente artister. 
bukta.no

8


7.–11. august

Øya har vært landets største – og etter manges mening beste – festival i mange år. Årets ­booking har som vanlig store toppnavn som Patti Smith, Lykke Li og Converge, men ­navnene som spiller tidligere på dagen og på ­mindre scener er ofte like spennende.
oyafestivalen.no

9

16.–18. august

Nok en gang trekker storheter fra inn- og utland til Marinaen under Pstereo i Trondheim. Store gitarriff og underfundig lydlandskap er stikkord. Her blir det fest i historiske om­givelser med blant andre Kraftwerk, Aurora, Delillos og Thåström.
pstereo.no


10

17.–19. august

I tillegg til musikk fra megastjerner og lovende talenter byr den familievennlige Melafestivalen på mat fra fjerntliggende himmelstrøk og møter med alt fra klovner og ­gatemusikere til ­danseinstruktører.
mela.no