{{percent}}%

The Arctic Triple er tre multisportkonkurranser som gjennomføres i Lofoten. Alle løpene har én ekstrem og én mildere variant. Arrange­mentene har på rekordtid høstet internasjonal heder og ære, og i 2017 gjennomføres de for andre gang.

Lofoten Skimo

Øvelsen utføres med ski på beina, og deltakerne skal opp og ned flere fjelltopper. Den korte varianten er på over 12 kilometer og 1000+ høyde­meter over to fjell, mens ekstrem­varianten er 36 kilometer lang over 4000 høydemeter fordelt på åtte fjell. Arrangeres i uke 11.

Lofoten Ultra-Trail

Dette er et terrengløp der den korte varianten er 24 kilometer og 1000+ høydemeter, mens ekstremvariantene 50 miles og 100 miles utfordrer deg med henholdsvis 3500 og 7000 saftige høydemeter gjennom store deler av Lofoten, fra Reinefjorden til Svolvær. Arrangeres i uke 22.

Lofoten Triathlon

Øvelse som består av svømming, sykling og løping. Den korte varianten er 1000 m svømming, 50 kilometer sykling og 12 kilometer løping, mens ekstremvarianten er 4 kilometer svømming, 196 kilo­meter sykling og 45 kilometer løping. Arrangeres i uke 33. – The Arctic Triple skal bli en internasjonalt anerkjent merkevare som handler om mer enn å arrangere løp, forteller racedirektør Maria T. Karlsen. – Vi jobber med dette som et verdiskapningsprosjekt på alle nivåer – fra folkehelse til næringsutvikling, med bærekraft og miljø som en gjennomgående tråd. Vi vil at de som er med på løpene skal oppleve Lofoten gjennom alle sanser og at de skal møte lokalbefolkningen underveis. Det gjør mye for arrangementet når husflidslaget i Flakstad står på mat­stasjonen i Nusfjord og vikingene på Borg serverer på Torvdalshalsen.