{{percent}}%

Turistveien

Atlanterhavsveien svinger seg fra holme til holme helt ytterst i havgapet mellom Molde og Kristiansund. For noen år siden kåret den britiske avisen The Guardian veien til “Best road trip in the world”. Veien ble åpnet i 1989, etter en seks år lang byggeperiode som blant annet bød på hele 12 orkaner. I 2012 ble Atlanterhavsveien offisielt én av Norges 18 Nasjonale turistveger. Noen steinkast mot vest går skipsleia over den fryktede Hustadvika, der utallige skipsvrak ligger på bunnen.
nasjonaleturistveger.no

Fisketur

I 2010 ble Atlanterhavsveien kåret til landets beste sykkeltur av Ut.no og NRK. Turen er totalt 60 kilometer lang, men det er flere steder underveis der dere kan starte eller stoppe hvis dere ønsker å ta en kortversjon. Ikke glem fiskestang!

Alternativ rute

Selv om Atlanterhavsveien altså er kåret til verdens vakreste bilreise, er det de som hevder at strekningen er enda vakrere fra sjøen. Norsk Gåsehud tilbyr deg å padle sammen med en erfaren instruktør og du kan også leie alt av utstyr du trenger.
norskgaasehud.no

I havgapet

Håholmen Havstuer er eventyreren Ragnar Thorsets 1700-talls fiskevær med originale brygger, rorbuer og bakeri. Yttersiden av den 50 mål store øya danner en siste skanse mot storhavet og skipsleia utenfor. Håholmen har eget sommerprogram med båtturer og film i Saga Siglar-hallen. Du kommer hit med båt fra Geitøya på Averøy.
haholmen.no

Under vann

Har du dykkersertifikat, anbefales en tur ned i den frodige tareskogen hvor du kan oppleve et rikt undervannsliv. Strømsholmen sjøsenter og Sveggvika arrangerer dykketurer og masse andre opplevelser for aktive besøkende.
stromsholmen.no
sveggvika.no

Smaken av hav

Stopp langs veien og fråts i øyrikets smaker, som fiskesuppe eller sjøkreps med ramsløkmajones på Bjartmars Favorittkro ved Kårvåg i Averøy. De har også vunnet priser for sin bacalao. favorittkro.no Stavkirke I Kvernes på Averøy kan du besøke stavkirken som ble bygget i cirka år 1300.

ˇ

Du finner mer informasjon på 

visitmolde.com
visitkristiansund.com