{{percent}}%

Bædi & Børdis første reiseguide for barn ble lansert i fjor,
og tok for seg Lofotr Vikingmuseum.

1Akvarium


Lurer du på om edderkopper kan svømme eller om skilpadder kan puste med rumpa? Eller om sjøstjerner har blod og om du hadde klart å løpe fra en Nil-krokodille på land? Et besøk på Akvariet i Bergen gjør både små og store klokere og enda mer nysgjerrige.
akvariet.no 

Widerøe flyr deg til Bergen
Finn billetter

2


FRYDEFULLT

Drømmer familiens håpefulle om å besøke fornøyelsesparken TusenFryd, er det bare å laste ned TusenFryd-appen og starte planleggingen av en morsom Oslo-tur! Gled dere til Tømmerstupet, Speedmonster, Thundercoaster, Badefrydelven og Thors Hammer – en norrøn eventyrverden i 4D – og masse mer. De aller minste har sin egen berg- og dalbane.
tusenfryd.no

Widerøe flyr deg til Oslo
Finn billetter

3


Høyt og lavt

45 minutter med leiebil fra Sandefjord ligger Skandinavias største klatrepark, Høyt & Lavt Vestfold. Her kan små og store våg-halser prøve å hoppe fra 30 meter høyde i Himmelfallet. Parken har 15 løyper i trærne, noen lette, andre litt vanskeligere. Totalt kan dere bryne dere på 245 hindre og 39 zip-liner, som Ormen Lange på hele 382 meter. De aller minste har det moro i Nøtteparken.
hoytlavt.no

Widerøe flyr deg til Sandefjord
Finn billetter

4


Dyreparken

Sør i landet venter tigre og løver, Kaptein Sabeltann, Kardemomme by, Hakke­bakkeskogen og badeland på sommerbesøk. Denne sommeren kan små og store også glede seg over nyheter som ny sandstrand, ny klatreløype og ikke minst; Hakkebakkeskogen Filmstudio.
dyreparken.no
Widerøe flyr deg til Kristiansand
Finn billetter

5


BESØK EN GRUVE

Bergstaden Røros har mye moro for familiens yngste. Ta turen ned i Olavsgruvene på Storwartz (åpent hver dag i sommersesongen) eller besøk Rørosmuseet i Smelthytta på Malmplassen. Ta også turen innom Pippi-gata, eller Bergmannsgata som den egentlig heter. Og gå for all del ikke glipp av nystekt pjalt på Trygstad bakeri.

Widerøe flyr deg til Røros
Finn billetter

6


LÆR OM VIKINGENE

Har du noen gang lurt på hvordan det ville ha vært å gå blant vikinger i Lofoten for over tusen år siden? 9.-13. august arrangeres Lofotr Vikingfestival for trettende gang. Her kan familien blant annet ro vikingskip, lære om vikingenes liv og norrøne guder, se teater og spise vikingmat.
lofotr.no

7

Barnas festival


10. og 11. juni er det for åttende gang klart for Miniøya. Her blir det som vanlig høy stemning, kjente artister, musikk & disco, dans & teater, utebasseng, ansikts­maling og fortellertelt. Det er bare å glede seg!
minioya.no

8


Oljeeventyr

Ved siden av Norsk Oljemuseum i Stavanger, som er et kjempespennende og lærerikt sted å besøke, finner dere Geoparken, en helt anner­ledes lekepark. Parken er bygd opp av elementer fra oljeindustrien og er en superpopulær boltreplass for barn i alle aldre.
norskolje.museum.no