{{percent}}%

I mars var pilot Wiggo Olsen arrangør for et av Norges største squash-arrangementer i hjembyen Tromsø. Selv er Wiggo ranket som nummer sytten i sin klasse i Europa, og var selvsagt også blant spillerne.

Jeg begynte med squash da jeg tok flysertifikater i USA våren 2000, forteller Wiggo. – Det var mange squashbaner i området, og det tok ikke lang tid før jeg var hektet på sporten. Siden den gang har han spilt aktivt. Han deltar i turneringer og treningskamper i både inn- og utland, og kan vise til flere sterke plasseringer. I fjor sto blant annet Spania, Polen, USA, Hong Kong og Australia på programmet. I år er det EM for seniorer i Polen, Europa Cup-turneringer i Praha og verdenscup med over 300 spillere i Rio. – Jeg trener fem-seks ganger i uken, ofte mer, både med og uten racket.

SUNN SPORT

Wiggo, som også har fjorten års fartstid som instruktør på SATS, frem­hever at squash er en sport for alle og en fantastisk måte å holde seg i form på. Noen sett med racket og gummiball er fysisk krevende og det er ikke uvanlig å forbrenne opp mot tusen kalorier på en times spill. Høyt utbytte og lite skader har bidratt til at squash i flere år på rad er blitt kåret til verdens sunneste sport av Forbes Magazine. – Men dessverre er det ikke så mange av kollegaene mine i Widerøe som tør å spille med meg, ler Wiggo. Tips og råd, derimot, vil de gjerne ha.

 

Wiggo Olsen

Stilling:
Overstyrmann

Alder:
37 år

Bor:
Tromsø

Motto:
Life is a great journey.


TV-FJES

I 2012 var den sporty piloten å se i seersuksessen ”Luftens Helter” på TV2, der et filmteam fulgte i hælene på en gjeng Widerøe-ansatte i seks måneder.
– Det var spesielt å måtte tenke over hva du sier og gjør hele tiden. I begynnelsen gikk jeg på tå hev, men så blir du vant til det etter hvert.

Dette var for øvrig ikke Wiggos første erfaring med TV-skjermen. I 2008 meldte han seg på ”71° Nord” sammen med broren. Wiggo røk ut etter én episode, mens broren gikk videre. Litt surt, innrømmer piloten. Flotte naturopplevelser blir det imidlertid mange av på jobb også.
– Det er magisk å fly på sene vinterkveld­er når himmelen lyses opp av nordlys, eller i midnattssol over Lyngsalpene og langs Lofotveggen, og over tusenvis av øyer, holmer og skjær langs Helgelandskysten. På de sistnevnte turene sender han gjerne en melding for å varsle foreldrene, og når flyet passerer barndomshjemmet på Ørnes vinker han med vingene eller blinker med lysene til hilsen.