{{percent}}%

Kråkeslottet

I juli stiller kunstfestivalen ArtiJuli ut internasjonale samtidskunstnere i spektakulære omgivelser i havgapet ytterst på Senja. Her blir det lydskulptur på holmen, animasjonskino, installasjoner, foto, film og maleri. For ikke å forglemme god, gammeldags kokekaffe og hjemmebakte kaker.
artijuli.no

Basecamp Senja

Hyggelig inkvartering på PosthusetExpedition Lodge. 

Helt i fjordkanten av den vakre Bergsfjorden på ytter­siden av Senja finner du PosthusetExpedition Lodge. Her kan grupper på inntil ti personer bli med på ramsalte eventyr med åpne Zodiac-båter i den vakre skjærgården, der historien om øysamfunnet formidles over en Mack-øl og nykokte måsegg. I slutten av mai kan dere oppleve midnattssol-cruise med nattmat på en øde øy, eller hva med en overnatting i Basecamp Senjas fjordcamp, med treretters meny servert i strandkanten?
For informasjon og booking, kontakt
basecampsenja.no
senjaevent.no

 

Hamn i Senja

God stemning om bord i badesjarken.

Ti minutter fra Gryllefjord og sommerfergen over til Andenes ligger idylliske Hamn. Gjennom hele sommeren tilbys guidede turer, overnatting og god mat for privatpersoner og grupper. Her kan du dessuten leie kajakk, sykler og fiskeutstyr, og ellers nyte livet i hot tub på dekk av badesjarken som ligger fortøyd i havnen, eller i cognacsalongen. Et besøk til stedets fyrlykt med 360 graders utsikt til majestetisk natur og midnattssol anbefales også.
hamnisenja.no

Mefjord Brygge

Ikke noe å si på fiskelykken i Mefjord.

I dette lille fiskeværet finner du flotte turområder og et av verdens beste fiskefelt like utenfor døren. Gjennom hele året kan du overnatte i rorbuer, sjøhus eller leiligheter rett på brygge-kanten, leie alt av båter og fiskeutstyr, og smake lokal mat.
mefjordbrygge.no

Spise og bo

Boknafisk er en spesialitet fra Senja.

Du har ikke fått skikkelig smaken på Senja, før du har prøvd grillet tørrfisk, boknafisk eller torsketunger på Senjastua senjastua.no I tillegg til overnattingsstedene som allerede er nevnt, bor du også bra på Finnsnes Hotell finnsneshotell.no eller en av øyas camping­plasser. Stikk også innom Vardnes Urtegård embracelife.no ved Gisundet og nyt sunn, økologisk mat på låven, eller kjøp med smaken av Senja hjem.

Senjatrollet

Opplevelsessenter og turistattraksjon på Finnsæter. Trollet rager 17,96 meter over bakken og veier 125 tonn, noe som kvalifiserer til oppføring i Guinness rekordbok som verdens største troll.
senjatrollet.no