{{percent}}%

Tenk deg en blikkstille fjord. Tenk deg fjell med melistopper. Tenk deg toner fra en barytonsaksofon i hagen til et vakkert sveitserhotell. Det er Balejazz!

Den vesle vestlandsbygda Balestrand var ett av de første stedene i Norge som tiltrakk seg internasjonale turister. Hit fartet engelsk adelskap, en tysk keiser med sitt eminente følge og en lang rekke eventyrlystne europeere for å nyte norske fjorder, fjell og frisk luft. De fleste ble innkvartert på Kviknes Hotel på Balholm. Der hadde familien Kvikne overtatt gjestgivertradisjonene allerede i 1877, og gjennom flere generasjoner utviklet det vakre hotellet til hva det er i dag.

Det er altså ikke helt tilfeldig at Norsk Reiselivsmuseum ligger nettopp i Balestrand. I fjor flyttet museet inn i flotte, nye lokaler, og her kan du oppleve norsk reiselivshistorie fra 1870-tallet og frem til i dag.

Men den største grunnen til å besøk Balestrand akkurat nå, er selvsagt den årlige musikkfesten Balejazz. 6.-8. mai får bygda besøk av toppartister fra inn- og utland. Primus motor Sigurd Kvikne har i skrivende stund ikke full oversikt over programmet, men er svært begeistring over de navnene han kan avsløre.

– Vi har som alltid satt sammen et program med noe for enhver smak. Særlig stolte er vi av å ha fått med stjerneskuddet Aurora Aksnes. Balejazz blir ett av få steder hun vil spille live i år. 

Som vanlig blir det tradisjonsrik utekonsert i hotellhagen, med det ene høydepunktet etter det andre.

– Her blir det trangt om plassen og unik stemning, lover Balestrand-generalen.

5 headlinere

Dirty Loops (lørdag)
Aurora Aksnes (lørdag)
Ingebjørg Bratland (lørdag)
Jarle Bernhoft m/band (fredag)
Ketil Bjørnstad og Ole Paus (fredag)