{{percent}}%

2015 er lysets år. Det har FN bestemt. Og som alltid ved den slags markeringer, har reiseguiden Lonely Planet forslag til hvor man ser hva best. Alt fra det spøkelsesaktige lyset som danser bortover ørkenen ved Marfa i Texas via fluoriserende lys på The Strip i Las Vegas til Kinas tusen­årige lanternefestival.

Men høyt opp på listen kommer også den norske midnattssolen. Og den er bare en liten flytur unna. Nord for Polarsirkelen (66° 33’ nord) skinner solen 24 timer i døgnet ved midtsommer. Ja, hvis det ikke regner da. Jo lenger nord du drar, desto flere lyse netter venter deg.
visitnorway.com

 

10 hotspots å se midnattssolen

1 Salen i Hammerfest, med storslått utsikt over bukten, sundet og naboøyene Sørøya og Seiland, er et yndet utsiktspunkt i midnattssolens land.

2 Fra Eggum på ”yttersida” av Lofoten har du fri sikt til midnattssolen akkurat idet den nesten dupper i havet, men ombestemmer seg og går opp igjen. Magisk!

3 Ta stolheisen 1002 meter opp på Narviks tak og se midnattssolen henge over toppen av Ringvassøya.

4 Fra Nupen i nærheten av Harstad kan du se solen over vakre Grytøya.

5 På Finnmarksvidda er det så flatt at du kan se midnattssolen nesten overalt.

6I Tromsø kan du booke midnattssolturer med guide.

undefined

7Ta turen til Nordkapp, som er det stedet på fastlands-Norge der midnattssolen varer lengst. Ikke at det skjer hvert år, men det er en potensiell mulighet for at solen kan skinne i 1800 timer i strekk her.

 

8Fra Rønvikfjellet i Bodø har du fantastisk utsikt til midnattssolen over Landegode, og helt ut til Lofoten. Foto: Ernst Furuhatt/nordnorge.no

 
 
undefined
 
undefined

9På golfbanen på Hov i Lofoten kan du be om utgangstid midt på natten og likevel spille i dagslys. Finnes det noe mer eksotisk?lofotengolf.noFoto: Lofoten Golf

 
 

10Prøv fiskelykken i Saltstraumen midt på natten. Foto: Ernst Furuhatt/nordnorge.no

 
 
undefined

 

Solkalender:

Nordkapp: 14. mai – 29. juli
Berlevåg: 15. mai – 28. juli
Hammerfest: 16. mai – 27. juli
Vardø: 17. mai – 26. juli
Alta: 19. mai – 24. juli
Tromsø: 20. mai – 22. juli

Andenes: 22. mai – 21. juli
Harstad: 25. mai – 18. juli
Svolvær: 28. mai – 14. juli
Bodø: 4. juni – 8. juli
Polarsirkelen: 12. juni – 1. juli

Fly til Harstad/Narvik
Finn billetter