{{percent}}%

Fjellene ligger der og speiler seg i havet, de hvite sandstrendene glinser i sollyset og fjelltoppene strekker seg til himmels. Paradisøyene ligger faktisk i mitt eget land.

Vi er i slutten av juni. Jeg hadde valgt ut Flakstadøya som feriedestinasjon for sommeren, og landet på Ramberg som base for utflukter. Det første som møtte meg var ei kritthvit sandstrand med krystallklart turkist vann og mektige fjell som speilet seg i sjøen. Her er vi nær til det meste av hva Lofoten har å tilby eventyrlystne friluftsmennesker.

Noen venner fra rundt om i Norge ventet allerede på meg da jeg ankom Ramberg og de var alle like klare som meg for å utforske området. Vi slo opp teltcamp på svaberg og fjelltopper, og hadde noen fantastiske måltider med selvfanget, kortreist mat, ofte fra fersk fisk fanget fra padlebrett og kajakk på sjøen.

Hver kveld solen nærmet seg havet, tenkte vi på å trekke oss tilbake for å sove. Da begynte solen å bevege seg opp igjen og vi ble plutselig veldig våkne. Hvem kan sove bort sommernatten i nord når solen ligger og bader i havet?

Jeg kunne typisk sitte å se utover sjøen og ikke huske når øynene klappet igjen. Jeg husker bare at temperaturen steg og at det igjen var på tide med et friskt morgenbad og frokost.

Vi planla og gjennomførte mange aktiviteter. Vi snorklet i Sundstrømmen, surfet på Flakstad og Unstad, padlet på Ramberg, gikk i fjellet på vindstille dager og kitet på Yttersand når vinden var på gang.

Jeg hadde store forventninger til sommeren i Lofoten, men da jeg startet oppdagelsesturen, fikk jeg fort en positiv overraskelse som bare har blitt forsterket siden. Solen gikk aldri ned, vi koste oss fra morgen til morgen! n

undefined

undefined TORSDAG Kitesurfing  på Ytterstrand

undefined FREDAG Snart klar for nye eventyr!

undefined FREDAG Stand-up padling (SUP) på Rambergstranda.

undefined LØRDAG For en utsikt!

10 tips til reisen

undefined

1ALT I VANN

Lofoten Adventure Company for vannsport. Her finnes alt av vannaktiviteter: Stand-up paddel, surf, kite, kajakk, boggieboard og snorkling.
lofotenadventure.co

2BO I

Ramberg Camping er perfekt for overnatting og mat. Campingen er rett ved den utrolig Rambergstranden og maten som blir servert er god gammeldags lofotmat.
ramberg-gjestegard.no

undefined

3BO II

Du kan også bo og spise godt i Friisgården. Overnatt i et gammeldags hus (Rambergs eldste). Jeg anbefaler å bestille på forhånd.
frisgaarden.no

undefined

4SURFESTRAND

På Unstad Camping bor alle surfeentusiaster i hygge­lige hytter mens dagene brukes til å ri bølgene. De leier ut utstyr til alle som kan surfe, og arrangerer surfekurs.
unstadarcticsurf.com 

5ØKOLOGISK

Lofoten Gårdsysteri byr på økologiske delikatesser. Få smaksprøver og se en gjennomført økologisk gård. Maten er også en reise i seg selv.
lofoten-gardsysteri.no

undefined

6NAPP 

Prøv fiskelykken på Ramberg. Bli med lokale fiskebåter ut på havet. Du får garantert napp.

undefined

7UTSIKT

Ta med varme klær og et telt. Så kan du bestige fjelltopper og overnatte i høyden. En sovepose er også lurt.

8NORDFOR SOLA

 Ta en fottur til Kvalvika eller Bunesstranda. Strendene er et must som må oppleves. Se filmen ”Nordfor sola”, så vet dere hva jeg snakker om.  
northofthesun.no

undefined

9FISKEVÆR

Nussfjord er en spesiell plass det er fint å oppleve. Her kan dere overnatte i gamle rorbuer og oppleve det gamle Lofoten tett på.
nusfjord.no

10Sørsamisk KULTUR

Besøk Å i Lofoten. Her finner du masse kulturhistorie, fredede bygninger og museer. Virkelig verd et besøk. 
lofoten.info

Fly til Lofoten
Finn billetter