{{percent}}%

Styrmann Kenneth Wermundsen kombinerer jobben i Widerøe med å drive gjestegård og sommerkafe med egen flystripe på Terråk i Nordland.

Wermundsen og samboer Karoline Velde driver Terråk Gjestegård og en sommerkafe på Bangstad, som er Veldes hjemgård.
– Karoline hadde i flere år et ønske om å pusse opp et gammelt hus fra 1930 som stod på gården Moen inne på Bangstad. På dialekt uttales gården ”Mon”, og etter en ferie i Frankrike kom hun over et skilt der det stod ”Amour”. Navnet på kafeen ble dermed ”Mon Amour”, forklarer Wermundsen. Han forteller at kafeen har blitt en stor turistattraksjon, og at de har flere tusen besøkende hver sommer.
Flystripa ved kafeen er Karolines far Osvalds store lidenskap. Da svigerfaren tok lappen og kjøpte seg et mikrofly la han til rette for en flystripe på gården slik at han kan ha flyet stående hjemme.

Men det er ikke bare Osvald som bruker flystripa som ligger ti meter fra kafeen.
– Den er i bruk hver sommer, og det er veldig fint for dem som vil ta seg en lunsj ”underveis”, sier Wermundsen, men understreker at det er krevende landingsforhold på ”Mon flyplass”.

1. januar 2013 ble samboerparet i tillegg eiere av en gjestegård som ligger ti kilometer fra kafeen. På gjestegården blir det gode matopplevelser for lokale og tilreisende.

– Vi serverer for eksempel biff fra Helstad. Jeg kan sitte hjemme i stua og se på kjøttet mens det beiter. Det er lokalmat!

Wermundsen mener det å jobbe i Widerøe og samtidig drive gjestegård og kafe kun fungerer om man er flere som deler på oppgavene.

– For meg går dette fint fordi jeg har en fantastisk samboer som har alt under kontroll mens jeg er ute og flyr.


Kenneth Wermundsen

Stilling: Styrmann i Widerøe

Alder: 37 år

Bor: Helstad utenfor Terråk i Bindal kommune

Livsmotto:Enten går det godt, eller så går det over