{{percent}}%

Moderne institusjon


Beveger du deg noen skritt vekk fra Bryggen og Vågen finner du hyggelige smågater og smug med gode restauranter. Colonialen er en bergensk suksesshistorie. I gourmet­restauranten i Kong Oscars gate kan du nyte smaksmenyer på sju eller 12 retter. Eller prøv noe litt mer rustikt i Coloni­al­ens kafe og brasseri på Litteraturhuset i Østre Skostredet. De serverer også byens beste frokost!
colonialen.no

Havnært


Cornelius serverer 3-retters meteorologisk meny i havnære omgivelser. Båt fra Bryggen (Dreggekaien) mandag-lørdag kl. 18 med retur kl. 23.
cornelius-restaurant.no

En pust i bakken


Det lille Kaffekompaniet rett ved Fløy­banen serverer fremdeles byens beste kaffe.

Klassisk


Det hanseatiske hotell ligger i Finnegaarden midt på Bryggen i Bergen. Finnegaarden ble første gang nevnt i 1403. Dagens vakre trebygning ble gjenreist i 1703 etter bybrannen i 1702. Hotellet har 16 særegne rom med atmo­sfære, kultur og historie i veggene.
dethanseatiskehotell.no

Fisketorget


Det nye, innendørs fisketorget er blitt en turistmagnet. Prisene er riktignok litt stive, men det er lite å utsette på sjømaten som serveres. Gratinert kongekrabbe, hummersuppe, bacalao og cognacmarinert laks fra eget røkeri går ned på høykant. 
visitbergen.com

Hotellperle


Clarion Collection Hotel Oleana åpnet dørene i fjor sommer, og ligger like ved Torgalmenningen og Den blå steinen midt i Bergen sentrum. Noen av dobbelt­rommene er ”connecting-rom”, som er to rom med dør mellom. Men det beste av alt? Hotellet byr både på nydelig frokost og varm kveldsmat inkludert  i prisen! Perfekt etter en innholdsrik dag.
nordicchoicehotels.no

Høy stemning


Rett rundt hjørnet for Grieghallen ligger Kaos, en avslappet bar med god atmo­sfære og mye godt på kartet.
kaos-bergen.no

Happy Hour


No Stress har vanvittig gode cocktails med navn som Hot Stepmom og Hemingway Dekkri, en bergensk variant av macho-forfatterens favoritt-daiquiri. Ildsjelene bak stedet er alle bartendere, og driver også whiskybaren The Tasting Room og utestedet Vaskeriet.
no-stress.no

Widerøe flyr deg til Bergen
Finn billetter