{{percent}}%

– Vår visjon er å lage Norges, ja, kanskje verdens beste drikk, basert på rene råvarer og rene smaker, forteller daglig leder Elin Hafsøe i Safteriet AS på Ullandshaug i Stavanger.

Det har safteriet i driftsbygningen på Ullandshaug Økologiske Gård gjort siden slutten av 1990-tallet. Siden 2011 som eget AS, men med samme usvikelige tro på gode råvarer og gamle, velprøvde håndverkstradisjoner. – Her er den gamle hydrolikk­pressen i bruk, og vi setter fremdeles flaskene inn i tappemaskinen for hånd, ler Elin..

Og skulle du være i tvil; saften inneholder selvfølgelig ingen tilsetningsstoffer.

350 000 flasker med saft fra epler, rabarbra, rips, solbær, blåbær, kirsebær, hylleblomst, bringebær, stikkelsbær, aronia og plommer ble det i fjor. Distribuert via Tine til 400-500 utvalgte cafeer og restauranter over hele landet.
– Distribusjon via Tine, på lastebiler som allerede er ute og kjører, passer godt til profilen vår, fremhever Elin.

Det samme gjør Safteriets satsning på samarbeid med såkalte karensgårder. – Det er viktig å støtte opp om bønder som ønsker å legge om til økologisk drift, sier saftsjefen. – Det kan ta opptil tre år å få Debio-stempel, som viser at gården drives økologisk. Vi ønsker å bidra, slik at flere bønder tar steget og satser økologisk. Eplemost er Safteriets storselger ved siden av sommerfavoritten rabarbra. – Eplemost er blitt en drikk som folk har tatt til hjertet, sier Elin, og forteller stolt at Safteriet i 2014 stakk av med både 1. og 2. plass for beste blandede eplemost under den årlige kåringen Norges beste eplemost.

 

Fra naturens spiskammer

Laget av:
Safteriet AS

Produserer:
12 sorter økologisk saft.

Utsalg:
Utvalgte cafeer og restauranter over hele landet.

Netbutikk:
safteriet.no

– Det er viktig å støtte opp om bønder som ønsker å legge om til økologisk drift.