{{percent}}%

Toppturområde

Sommarøy ligger midt i et populært toppturområde, med Ørnfløya på Brensholmen (154 moh) som nærmeste "topp". Herfra har man utsikt over Sommarøya mot Hillesøya. Dette er et eksepsjonelt vakkert sted å få med seg midnattssolen. På Hillesøyfjellet (214 moh) har man utsikt mot den karakteristiske klippen Håja og havet på "yttersia". Om sommeren kan du hive deg rundt på Ti på Topp-tur i nær­området, med topper på 1200-1300 meter. Vinter og vår går folk toppturer på truger og ski, både i dagslys og mørke.
tipåtopp.no/tromso

Overnatting

Det finnes flere overnattings­mulig­heter i nærområdet, deriblant Sommarøy Arctic Hotel på Hillesøya, rorbuer og Airbnb. sommaroy.no

Nordlys

Fra november til mars er det stor sannsynlighet for å kunne se nordlys her. Det finnes flere arrangører av nordlysturisme, men du kan også ta turen selv. Kattfjordeidet er et flittig benyttet område for dette formål, men det finnes mange nydelige perler der du kan få med deg både hav og trær og rein og nordlys på ett og samme bilde.
sommaroy.no

Kiting og paragliding

Å fly ned fra Hillesøyfjellet med paraglider i midnattssol er en vakker opplevelse. Det er en fin hike&fly-tur. Kitere og paraglidere fra Tromsø tar gjerne turen utover til Sommarøya når vinden er bra.
tromsokiteklubb.no thpk.no

Padling

Vil du vite mer om padlesymposium på Sommarøya, følg med på
nb-no.facebook.com/ArcticWomensPlayground

En tur med kajakk rundt Hillesøy er et must for padlere. Her kan også lengre distanser planlegges, da det er en flott skjærgård. Men husk, det er åpent storhav og vi er i Nord-Norge, så vær og forhold skifter fort. Ta gjerne kontakt med lokalkjente. romsohavpadling.no

Havfiske, ørn- og hvalsafari

Vår, sommer og høst er det høy­sesong for havfiske. Hvalsesongen varer normalt fra november til midten av februar, med størst mulighet for å se hvalen i januar. Fine områder for whalespotting fra land er blant annet Ersfjordbotn og broen over til Sommarøya.
sommaroy-cruise.no

Widerøe flyr deg til Tromsø
Finn billetter