{{percent}}%

Tekst Cecilie Larvåg

Norge er en nasjon av skiløpere og fjellgeiter. Likevel mener våre folkevalgte at vi trenger et nasjonalt friluftsår, og det kan vi glede oss til nå. Året startet barskt, med at rundt 200 av landets ordførere og et ukjent antall frisksportere tilbrakte en vinternatt ute i naturen (#nattinaturen) for å markere sin dedikasjon til Friluftslivets år.
Gjennom hele 2015 vil det være arrangementer i de fleste av landets kommuner. Men dette kan også være året da du endelig skal bestige en topp du lenge har drømt om, sommeren da du skal få se Lofoten fra sykkelsetet eller padle Vega rundt med kajakk.

19.-12. april kan du besøke Camp Villmark på norges Varemesse og få masse inspirasjon og tips. Widerøe flyr deg til Oslo.

2I Troms inviterer ordførerne på tur gjennom hele året.

315. august er det dags for styrkeprøven Skåla – Rett opp. Hvem blir førstemann til å løpe opp de 1848 meterne i år? Barn (5-12 år) kan delta på Mini Skåla. og om kvelden er det grillfest på Hotel alexandra i loen. Bor du på hotellet, henter de deg på flyplassen i Sandane, ørsta/ Volda eller ålesund. og dit kommer du med Widerøe.

4Lista har alt en bølgesurfer kan ønske seg. Kom om høsten når tøffingene møtes. Lista fyr tilbyr over- natting og Widerøe flyr deg til opplevelsene via Stavanger eller Kristiansand.

511. april arrangerer Norges Jeger- og Fiskerforbund, avdeling Sogn og Fjordane, havfisketur for ungdom. Widerøe flyr deg til Florø.

6Dra på kongekrabbe­safari langs Finnmarks­kysten. Widerøe flyr deg til opplevelsene.

731. mai er Padlingens dag. Over hele landet arrangerer Norges Padleforbund og lokale padle­klubber aktiviteter for store og små. Widerøe flyr deg til opp­levelsene.

undefinedshutterstock

8Har du en venn på en annen kant av landet som skryter av kantarellstedene sine? Reis på besøk og ta del i moroa!

9Sørøya utenfor Hammerfest er et eldorado for sportsfiskere. Nærmeste flyplass er Hasvik, en kort svipptur fra Tromsø.  

10Canvas Hotel i Telemark har lenge vært en snakkis blant sykkelfrelste. Det er hundre kilometer med sykkelløype rundt campen, og du kan sykle en uke uten å krysse ditt eget spor. Overnatting i originale yurter i vannkanten. Guttetur? Jentetur? Vennegjengen? Styremøte? Kick-off? Her er det gøy! Sesong fra 1. mai til 31. oktober. Widerøe flyr deg til Skien fra Stavanger og Bergen, og til Sandefjord/Torp med gode forbindelser fra hele landet.