{{percent}}%

Styrmann Ørjan Rubach drømte aldri om å bli rockestjerne, likevel har han stått på scenen med DDE og brukt forsvarets Hercules som bandfly.

Rockestjernedrømmen er det imidlertid et par andre i Widerøebandet RLO – Runway Light Orchestra – som har hatt, ifølge Ørjan (gitar og lead vocal). Nærmere bestemt kaptein og Navigation/Performance Pilot Rolf Fossgård (bass og backing vocals – eller ”kordame”
 – Ørjan igjen) og kaptein Trygve Hansen (keyboard, trekkspill, munnspill og sologitar). Sammen med kaptein og Safety Coordinator Flight Operations Odd Thomassen (Fender Stratocaster solo-gitar) startet de bandet som begynte med mye rytmeboks og Pink Floyd-coverlåter i en kjeller i Bodø for rundt ti år siden.

Selv kom Ørjan med etter at han hadde sett bandet på Widerøes julebord for åtte år siden. Den gang jobbet han i Avinor, men hadde kone i Widerøe. Etter hvert satte han seg bak flyspakene igjen.

Foruten de fire Widerøe-pilotene består bandet av Svenn-Kåre ”Sjarken” Kristiansen (vocal) som til daglig jobber i WIAS, som drifter Widerøes nettsider, snekker og trommis Lars Endresen og Vanja Storåker (”Skriv Idol-Vanja, flirer Ørjan, ”hun var med der, og hater det kalle-navnet.”)

På spillejobb går det i alt fra Robbie Williams og Springsteen til Stage Dolls og Sirkus Eliassen. ”The Fox” var en vinner på dansegulvet da den herjet landet. I tillegg til Widerøe-arrangementer spiller gjengen opp til dans på alt fra rølpefester til bryllup og Remas julebord. Høydepunktet i karrieren så langt var da de ble fløyet med Hercules til Sola for å underholde på Seekings 40-årsjubileum i 2013.

Men til tross for upåklagelig respons under spillejobbene; parfymerte fanbrev har det blitt skuffende lite av, synes Ørjan.


Ørjan Rubach

Stilling: Styrmann i Widerøe

Alder: 44 år

Bor: Bodø, men kommer fra Alta

Livsmotto: Vær snill! og Ikke spis gul sne!!